Özgürlük Yürüyüşü 12. gününde

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan yürüyüşü bugün Paris’e bağlı Villeneuve Saint Georges banliyösünde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebiyle başlayan 25 günlük yürüyüş 12. gününde Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint Georges banliyösünde sürdü.

Saat 13:30’da başlayan uzun yürüyüşün kentteki etabı, saat 16:30’da Maison Alfort’a kadar sürdü.

Yürüyüş boyunca çevre halkı bilinçlendirmek için binlerce bildiri dağıtılırken, bölgedeki Fransız esnaf ve kurumlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu hukuk dışı yoğun tecrit şartlarına dair dosyalar sunuldu.

Yürüyüş boyunca coşkulu bir şekilde şarkılar söyleyen 25 kişilik temsili yürüyüş grubu ve Kürt dostları Öcalan’ın özgürlüğü için sürekli sloganlar atarken Zap’taki destansı gerilla direnişini de selamladı.

Eylemcilerden Yakup Çelik, yürüyüş esnasında söz alarak, Kürt halkının kahramanca direnişini selamladı. Çelik, “Bu yürüyüş, Önderliğimizin özgürlüğü için ve bizim için bir finaldir. Örgütlü halkımız buna dikkat etmelidir. Başta bölge meclisi olmak üzere bu yolda yürüyen arkadaşlara, zindanlardaki direnişlere, tünellerde düşmanı ayak altına alan gerilla mücadelesine ve sizin katılımınıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yürüyüş boyunca toplanan kartpostallar, İmralı’da işkence sisteminde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderildi.

Yürüyüşün yarınki etabı (13. gün) Paris’in kuzeyinde bulunan Bobigny’de gerçekleştirilecek.  Burada bir de müzik dinletisi sunulacak.