Şahin Amed ve Zana Med Bern'de anıldı

HPG gerillası Abdullah Kaya (Zana Med) ve YPG komutanlarından Mehmet Balcık (Şahin Amed), İsviçre’nin Bern kentinde bir etkinlikle anıldı.

Hesekê’de geçirdiği kalp krizi sonucu 11 Temmuz günü şehit olan YPG komutanlarından Mehmet Balcık (Şahin Amed) ile 27 Ağustos 2019'da işgalci Türk ordusunun Dersim merkeze bağlı Margeyik alanında gerçekleştirdiği operasyon sonucu yaşanan çatışmada şehit düşen Abdullah Kaya (Zana Med), Bern’de anıldı.

Bern Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi’nde (CDK), Şehit Aileleri Komisyonu tarafından düzenlenen anmaya Şahin Amed ve Zana Med'in yakınlarının da olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Anma toplantısında Mehmet Balçık ve Abdullah Kaya şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

İsviçre Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan açılış konuşması ardından Şahin Amed ve Zana Med'in Kürdistan Özgürlük Mücadelesindeki yaşamlarına ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantıda, Balcık'ın İsviçre'de yaşayan yakınları ile PYD Avrupa Temsilcisi Zozan Derik ile CDK Avrupa Eşsözcüsü Ali Şimşek de söz alarak, şehitlerin önemine vurgu yaptı. Anma toplantısı "Şehid Namirin" sloganlarıyla sonlandırıldı.