Şehit Aileleri Özgürlük Nöbeti’nde: Önderlikten vazgeçmeyeceğiz

Avrupa Konseyi (AK) önündeki Özgürlük Nöbeti’ni devralan şehit aileleri, Öcalan’a yönelik tecride karşı Avrupa kurumlarının rolünü oynamaları çağrısı yaptı.

25 Haziran 2012’den bu yana Öcalan’a yönelik tecride karşı özgürlüğünün savunulduğu AK önündeki nöbet eylemi, 422’nci haftasında. Öcalan’a Özgürlük Nöbeti adıyla düzenlenen eyleme her hafta yeni bir grup katılıyor.

ŞEHİT AİLELERİ KURUMU ÜYELERİ NÖBETTE

Geçtiğimiz hafta Avrupa’daki Êzidî kurum temsilcilerinin yürüttüğü eylemi, bu hafta Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) yöneticileri devraldı. Grupta Lokman Arslan, Vebiya Oltan, Yıldız Arslan ve Selim Oltan yer alıyor.

KOMAW üyelerinden oluşan grup adına konuşan Lokman Oltan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eyleme her yıl kurumsal katılım gösterdiklerini söyledi. “Şehitlerin temsilcisi bizzat Önderimizdir” diyen Oltan, şehit aileleri olarak Öcalan’ın özgürlüğünü en çok kendilerinin savunacağını vurguladı.

‘CPT VE DİĞER KURUMLAR DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALI’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın maruz kaldığı ağır tecrit koşullarına dikkat çeken Oltan, AK’ye bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) cezaevlerindeki ihlallerden sorumlu kurum olarak görevini yerine getirmediğini dile getirdi. Oltan, “Başta CPT’ye ve diğer tüm yetkili kurumlara çağrımızdır: Artık başlarını kuma gömmeyi bırakmalı ve savunduklarını ve de temsil ettiklerini iddia ettikleri değerleri çiğnememelidirler. Rollerini oynamalılar. Kürt halkı her gün ıstırap çekiyor” dedi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Kürt halkının da kendi rolünü oynamasının hayati önemde olduğunu söyleyen KOMAW üyesi eylemci, Öcalan’ı sahiplenen Kürt halkının özgürlüğe ulaşacağının altını çizdi. Lokman Oltan, “Şehitlerimizi en iyi temsil eden Önder Öcalan’dır. Şehitlere ve Önderliğimize olan bağlılıktan bir tek adım geri atmadan mücadeleyi sürdürmeliyiz. Onun özgürlüğü, tüm Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür. Onun özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.