Şehit Bêrîtan Saarbrücken’de anıldı

Botan’da şehit düştüğü açıklanan Doktor Bêrîtan Tanya Fecir, ailesinin ve Kurdistanlıların katılımıyla Saarbrücken’de anılırken, dün işgalci Türk ordusuna darbe vuran Kurdistan Özgürlük Gerillası selamlandı.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde, 12 Temmuz 2023 tarihinde Besta’da şehit düşen YJA Star gerillası Bêrîtan Tanya Fecir (Selma Şavlığ) için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen anma, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından şehit Bêrîtan’ın kardeşi Ferit Şavlığ söz aldı. “Tüm özgürlük şehitlerini saygıyla anıyorum. Başta dünden beri yoğun kar yağışı altında kar kış demeden Kürt düşmanı işgalci Türk ordusuna büyük darbeler vuran gerillayı buradan selamlıyorum. Şehidin ailesi adına saygılarımı gönderiyorum” diyen Şavlığ, ardından kardeşi Bêrîtan’ın mücadele yaşamını anlattı. Şavlığ şunları dile getirdi: “Bêrîtan küçüklüğünden beri haksızlığı kabul etmezdi. 2005’lerle birlikte okul yıllarında gençlik çalışmalarında yer aldı, 2008’de de katıldı. Şehitler hakkında günlerce konuşsak da onların hakkını veremeyiz. Önümüzde tek bir yol var; o da bize bıraktıkları mücadeleye sahip çıkmaktır. Bizi burada yalnız bırakmayan yurtseverlerin huzurunda şehitlere, Rêber Apo’ya ve onun fedai gerillalarına sözüm olsun; Rêber Apo ve Kurdistan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğim.”

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına yapılan konuşmada ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekilerek şunlar ifade edildi: “34 aydır Önderliğimizden tek bir haber alamamamız karşısında hiçbir Kürt’ün evinde rahat oturmaması gerekiyor. Gerillalarımız eğer kar, soğuk, yorgunluk demeden bizim için canları pahasına savaşıyor ve biz bu gençlere cevap olamıyorsak bu büyük bir vicdansızlıktır.”

Konuşmalar ardından anma, “Bijî Serok Apo”, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bimre dagirkeriya Tirkiyê” ve “Katil Erdoğan” sloganlarıyla son buldu.