Şehit Koçer Doğan Winterthur'da anıldı

Türk devletinin saldırısı sonucu 7 Mart’ta Metîna’ya bağlı Girê FM alanında şehit düşen HPG gerillası Koçer Doğan (Mehmet Salih Erdal) İsviçre'nin Wintherthur kentinde anıldı.

Wintherthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-S) Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) tarafından düzenlenen anmaya, şehit Koçer Doğan'ın ailesi ve yakınları, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’ın yanı sıra çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Anma, şehit Koçer Doğan şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Wintherthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşan İbrahim Güner, Kurdistan şehitlerini anarak şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Koçer Doğan'ın yakınları ise, "Şehit sadece bizim şehidimiz değil, hepimizin şehididir. Umarız bu son şehidimiz olur" dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da şehidin ailesine ve halka başsağlığı dileyip katılımcıları selamladıktan sonra; "Halkımızın başı sağolsun, bu ne ilk ne de son şehidimiz olacak. Ailenin de ilk şehidi değil. Ailemizi ve Heval Doğan'ı tanıyorum. Birlikte de kaldık. Yurtsever bir aile olarak onlar da mücadelenin başlangıcından beri yerlerini alarak bedeller ödediler" diye konuştu. 

Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yılına da atıfta bulunan Aydar, şöyle devam etti:  "2023 önemli bir yıldır. Lozan Antlaşması'nın 100'üncü yılıdır. Bundan 100 yıl önce uluslararası devletler bu ülkede toplanıp bir konferans düzenleyerek bizimle ilgili konuştular, topraklarımız ile ilgili konuştular, ülkemiz ile ilgili konuştular, bizim adımıza konuştular. Ama biz orada yoktuk. Bizsiz kararlar aldılar, sözleşmeler imzaladılar. Ülkemiz düşmanlarımız üzerine tapulandı, parçalandı ve onların insafına bırakıldık. Ne yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz dediler. Üzerinden 100 yıl geçti. Bizim de mücadelemiz devam ediyor. Bu aşamaya gelen mücadelemizle 100'üncü yılına giren Lozan Antlaşması'nda biz başaracağız, ne olursa olsun başaracağız. Düşmanlarımız ne yaparlarsa yapsınlar, başaracağız." dedi.

Daha sonra sinevizyon gösterisi ile devam eden anma, "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları ile son buldu.