Şehit Lorenzo Orsetti, Roma’da anıldı

İtalya’nın başkenti Roma’da Sapienza Üniversitesi’nde Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen Şehit Lorenzo Orsetti anıldı. Anmaya 28 gündür açlık grevinde olan Erol Aydemir de katılarak bir konuşma yaptı.

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen enternasyonalist savaşçı Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) İtalya’nın başkenti Roma’daki Sapienza Üniversitesi’nde düzenlene bir etkinlikle anıldı.

Anmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması talebiyle düzenlenen açlık grevi direnişine 28 gün önce İtalya’nın Sardenya adasında katılan ve şu anda eylemin Roma’da sürdüren Erol Aydemir de katılarak bir konuşma yaptı.

Orsetti’nin anısına sahip çıkmanın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ideolojisine sahip çıkmak olduğunu söyleyen Aydemir, “Dünyanın her yerinde şehitleri anmak aynı zamanda anılarına bağlı kalmaktır” dedi.

Orsetti ve birçok devrimcinin Rojava’da insanlık mücadelesinde şehit olduklarını da belirten Aydemir, kendilerinin de bu yoldaşlarının mücadelesine sahip çıkacaklarını vurguladı.

Aydemir kendisinin de içinde olduğu açlık grevi direnişinin Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar süreceğini de sözlerine ekledi.

Üniversitede ayrıca açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla stant da açıldı ve bildiri de dağıtıldı.