Şehit Senar Zagros Marsilya ve Paris’te anıldı

9 Ağustos 2021’de şehit düşen Şehit Senar Zagros için Marsilya ve Paris’te düzenlenen anma etkinliklerinde 15 Ağustos Atılımı şehitlerine bağlılık ve Kürdistan için mücadele kararlılığı dile getirildi.

Fransa’nın Marsilya ve başkent Paris’in Evry banliyösünde, 9 Ağustos 2021’de şehit düşen Senar Zagros  (Serhat Göksu)  için anma etkinlikleri düzenlendi.

MARSİLYA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Fransa’nın Marsilya kentinde Şehit Senar Zagros’un şehadet yıl dönümü vesilesiyle anma etkinliği gerçekleştirildi.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen anma, saat 19:00’da Şehit Senar şahsında tüm özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehit Aileleri Komitesi adına konuşmalar yapıldı. Sinevizyon gösterimi ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.

PARİS

TCŞ ve Şehit Aileleri Komitesi öncülüğünde Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) 9 Agustos 2021’de Şehit Senar Zagros için anma düzenlendi.

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada  söz alan siyasetçi Ferman Dağ, Senar Zagros’un fedakarlık ve eşsiz yoldaşlığına değindi. Ferman Dağ şunları belirtti: “Şehit Senar Zagros yaralandıktan sonra bile sadece devrim ve Kürdistan için bir daha mücadele etmek için direndi. Çok uzun zaman direndi ancak ağır yaraları karşısında tekrar ayağa kalkamadı ve devrim şehitlerinin kervanına katıldı. Şehit Senar Zagros, bu kadar genç bir yaşta, bu kadar şartların ve koşulların zorlu olduğu, düşmanın acımasız ve insanlık dışı savaş ahlakına rağmen komutan olmayı, öncü olmayı iyi bildi. Dört parça Kürdistan’ın her tarafını adım adım gezdi ve orada halkı için savaşmayı, iyi savaşçılar yetiştirmeyi bildi. Senar heval, iyi bir direnişin ürünüydü ve ardıllarının da öyle olmasını isterdi. Bugün onun yoldaşları Zap, Metîna ve Avaşîn’de destan yazıyor. Bu dönemde direnmek, savaşmak normal değil. Ancak gerilla şehitler şahsında bu düşmandan intikam alıyor. Kürtlerin kızları ve erkeleri bugün insanlık için yeni bir tarih yazıyor. Kahramanlıklarla dolu yeni bir tarih. Bu direniş ruhu, Önder Apo’nun şahsında direnen bütün Kürt halkı ve Özgürlük Gerillalarının elleriyle oluyor. Şehit Senar Zagros şahsında bütün Kürdistan Devrim Şehitlerini bir kere daha saygıyla anıyor, anılarına bağlılık sözümüzü yeniliyoruz.

Daha sonra Evry Şehit Aileleri Komitesi adına söz alan temsilci ise; böylesi ağır savaş dönemlerinde şehitlere bağlılığın ve onları sahiplenmenin yaşama bağlılık olduğuna değindi. Bugün Kürt halkının hala varlığından bahsedebilmesini Serok Apo ve şehitlere borçlu olduğunu da hatırlatan Temsilci, sahiplenme ve mücadeleyi büyütmeye davet etti.

TCŞ adına söz alan Serhad Ronî ise, Senar Zagros’un Bakurê Kurdistan’da yürütülen Özyönetim Direnişleri sürecinde Gever Direnişi’nin en ön cephesinde yer aldığını hatırlatarak, “Kürdistan devrimci ve yurtsever gençliğine büyük bir miras bırakan Senar yoldaşa sözümüz odur ki; düşmanı kahredecek bir mücadeleyle Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlayıncaya kadar Senarca direnerek büyük savaşacağız” denildi.

https://anfturkce.com/kurdIstan/senar-yoldasin-cizgisiyle-ozgurluk-saflarina-cagiriyoruz-160465