Komalên Ciwan Koordinasyonu: Senar yoldaşın çizgisiyle özgürlük saflarına çağırıyoruz

Şehit Senar Zagros'u anan Komalên Ciwan Koordinasyonu, "Kürdistan gençliğini Senar yoldaşın çizgisinde mücadeleyi büyüterek özgürlük saflarına katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, şehadete ulaşan HPG'li Senar Zagros'a (Serhat Göksu) ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürdün varlık ve özgürlük savaşının en kutsal ifadesi olan PKK mücadelesi her şeyini şehitler gerçeğinden beslenerek ve onların izinde yürüyerek yaratmıştır. Kürdistan’ın heybetli dağlarının her bir karış toprağı yiğitliğin sembolü olan kahraman kızlarının ve oğullarının kanıyla sulanmıştır. Soykırımcı sömürgeci faşist TC devletinin tüm imha saldırıları, bedenlerini direniş kalesi haline getiren şehitlerimizin fedailiği ile boşa çıkartılmaktadır. Önder Apo, PKK şehitler partisidir diyerek Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin yenilmez karakterini ortaya koymuştur. Şehadet gerçeğini devrimimizin mayası haline getiren mücadelemiz, zayıflamayı bir yana bırakalım gün geçtikçe büyümüş, şehitlerin izinde faşist  düşmana kök söktürmeyi bilmiştir. Bugün de PKK mücadelesi içerisinde yaşanan her şehadet çeliğe verilen su misali mücadelemizin daha fazla keskinleşmesinden ve soykırımcı düşmandan tarihi intikamın alınmasından başka bir sonuca yol açmayacaktır" denildi.

'FEDAİCE YAŞAMAYI TEMSİL ETTİ'

"9 Ağustos günü Senar Zagros (Serhat Göksu) arkadaşımızın şehitler kervanına katıldığı haberini
aldık" diyen Koordinasyon, şunları da kaydetti:

"Soykırımcı sömürgeci TC devletine karşı Bakurê Kurdistan’da yürütülen Özyönetim Direnişleri
sürecinde Gever Direnişi’nin en ön cephesinde yer alan Senar arkadaşımız, düşman saldırısı sonucunda ağır bir biçimde yaralanmıştı. Büyük bir özveri ve mücadele azmiyle yaşama tutunan Senar arkadaşımız uzun süredir gördüğü tedaviye rağmen durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmış, 9 Ağustos günü şehit düşmüştür. Başta Senar Arkadaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm Kürdistanlı yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Senar arkadaş, Serhat yurtseverliğinin direniş kalelerinden biri olan Karayazı’da dünyaya
gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren mücadele değerleriyle buluşan, yurtseverlik kültürüyle yetişen ve TC faşizmine karşı büyük bir kin ve öfkeyle büyüyen Senar arkadaş, gençlik çalışmalarına katılarak
bulunduğu her alanda bir özgürlük sevdalısı olmasını bilmiştir. Gençlik mücadelesi içerisinde yürüttüğü faaliyetleri yeterli görmeyerek 2010 yılında Kürdistan özgürlük mücadelesi PKK saflarına katılmıştır. Büyük bir azim, çaba ve emekle gençlik direnişi içerisinde yer alırken faşist düşmana esir düşmüş ve belli bir süre zindanda kalmıştır. Zindanda yaşadığı tutsaklık sürecinde intikam hırsı ve öfkesini derinleştirerek düşmandan büyük hesap sormanın sözünü vermiştir. Bu temelde zindan sürecinden sonra büyük bir tutkuyla yönünü özgürlük dağlarına çevirmiş, Kürdistan özgürlük gerillası olarak mücadele bayrağını yükseltmeye çalışmıştır.

Asi duruşu, fedakarlığı ve hesapsız katılımıyla tanınan Senar Yoldaşımız, kendisinde en temel
devrimci özellikleri geliştirmesini bilmiştir. Yaşama olan coşkulu katılımı, mücadele değerlerine olan
sarsılmaz bağlılığı ve güçlü yoldaşlığıyla örnek bir devrimci kişilik olmuştur. Hiçbir zaman düşman
politikalarını hazmedemeyen Senar arkadaş düşmana karşı her an intikam almanın ve hesap sormanın sembolü olmasını bilmiştir. Düşmana büyük darbe vurma inancıyla kendisini donatmış, en zorlu görevlerin öncülüğünü kimseye bırakmayan duruşuyla ön plana çıkmıştır. Önder Apo çizgisinde kendisini eğitip yetkinleştirerek komple devrimci kişiliğine ulaşmayı hedeflemiştir. Nasıl ki Kürdistan gençliğini eğitip örgütlemede öncülük yapmışsa, yeri geldiğinde Maxmûr’da DAİŞ çetelerine karşı savaş mevzisinde yerini alarak savaşın öncülüğünü yapmış, yeri geldiğinde de Gever Özyönetim Direnişi’nde yerini alarak Devrimci Halk Savaşının yetkin bir militanı olmuştur.

Serhat’ta başladığı yaşam mücadelesini Kürdistan’ın direniş dağlarında özgürlük mücadelesiyle
bütünleştiren Senar yoldaşımız davaya bağlılığın, düşmana öfkenin ve fedaice yaşamanın adı olmuştur.
Gençlik ruhuyla yaşamış, mücadele etmiş ve fedai çizgide savaşmanın sembolü olmuştur. Kürdistan
devrimci ve yurtsever gençliğine büyük bir miras bırakan Senar yoldaşa sözümüz o dur ki; düşmanı kahredecek bir mücadeleyle Kürdistan’ın özgürlüğünü sağlayıncaya kadar Senarca direnerek büyük savaşacağız! Bu temelde tekrardan Şehidimizin değerli ailesine başsağlığı dileklerimizi sunuyor ve tüm Kürdistan gençliğini Senar yoldaşın çizgisinde mücadeleyi büyüterek özgürlük saflarına katılmaya çağırıyoruz."