Önder Apo’ya Özgürlük Yürüyüşü Bobigny'de

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan yürüyüşü Fransa'nın Bobigny kentinde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlüğü için başlayan 25 günlük yürüyüş 13. gününde Fransa’nın Bobigny kentinde devam etti.

Paris’in kuzeyinde bulunan bu banliyödeki yürüyüş Drancy Halk Merkezi’nde başlarken, pek çok kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yoğun tecrit altında tutulduğu İmralı Adası'na kartpostal gönderdi.

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğü için sloganlar atan Kürtler ve dostları, yürüyüşlerini Drancy Belediyesi’nin önünde sonlandırdı.

'TECRİDİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Uzun yürüyüşçülerden Kemal Şahin burada bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası güçler büyük bir ihanetle Önderimizi Türk devletine teslim etti. Tam 25 yıldır Önderliğimiz Türk devletinin elinde esir olarak tutulmaktadır. Son 3 yıldır Önderimiz üzerinde büyük bir tecrit uygulanmaktadır. İlk olarak bu hukuk dışı tecrit karşısında sesimizi yükseltiyor ve Türk devletini kınıyoruz. Türk devleti tarafından Kurdistan’ın dört parçasındaki Kürtlere yönelik büyük bir saldırı vardır. Bu saldırıları da şiddetle kınıyoruz. 22 Ocak’ta başlayan bu uzun yürüyüş bu ayın 17’sine kadar sürecektir. Ayın 17’sinde de Almanya’da, Köln’de yüz binlerce kişinin katılımıyla çok büyük bir miting yapıp Türk devletine bu tecrit ve esareti artık kabul etmeyeceğimizi açıkça söyleyeceğiz.

Önderliğimiz vicdanımızdır! Önderliğimiz namusumuzdur! Önderliğimiz şerefimizdir! Önderliğimiz bütün ulusal değerlerimizin temsiliyetidir!

KÖLN MİTİNGİNE ÇAĞRI

Yine 17 Şubat'ta Köln’de yapılacak büyük mitinge katılım için pek çok yerden çağrı geldi.

Uzun yürüyüşçülerden Ferhan Agirî, şu mesajı verdi:

“25 kişilik bir grup olarak Fransa’nın Paris kentinde 25 günlük bir yürüyüş başlattık. Amacımız, Önderimiz üzerindeki bu baskıları kırmaktır ve tüm dostları 17 Şubat’ta Köln’deki büyük mitinge katılmaya çağırıyoruz.”
Bir başka uzun yürüyüşçü ve aynı zamanda Drancy Halk Merkezi Eşbaşkanı Dîrok Serhed de “Bugün 25 günlük yürüyüşümüzün 13. günündeyiz. Bildiğiniz gibi biz kadınlar Önderliğimiz sayesinde dik durabiliyor ve özgürce yaşayabiliyoruz. Halkımız hem bu uzun yürüyüşlere katılmalı hem de bütün halkımız ailesiyle beraber Köln’e akın etmelidir.”

Yürüyüşçülerden Kesire Demir de İmralı'daki hukuksuzluğa dikkat çekerek bütün Kürt halkını Köln’e  beklediklerini ifade etti.

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR ÖNDERLİĞİMİZİN YANINDAYIZ!'

Yürüyüşçülerden Kemal Şahin, şöyle dedi:

"3 yıldır Önderliğimiz üzerinde bulunan ağırlaştırılmış tecridi kırabilmek için hem Avrupa’da hem de Kurdistan’ın dört parçasında bir uzun yürüyüş başlattık. 22 Ocak’ta başlatılan bu uzun yürüyüş 15 Şubat’a kadar kesintisiz olarak devam edecektir. 17 Şubat’ta Almanya'da yüz binlerce kişinin katılımıyla sesimizi tüm dünyaya duyuracağız.

Halkımıza çağrımız şudur: Önderliğinize sahip çıkın. Bu onursuzluk Türk devletinin onursuzluğudur. Onlar belki Kürt halkına bu tecrit ve baskıyı layık görüyor. Ancak biz bundan çok daha değerliyiz. Bizler kanımızın son damlasına kadar Önderliğimizin arkasındayız!”

Drancy Şêx Seîd Camisi İmamı ve aynı zamanda Civaka Îslamî a Kurdîstan üyesi Melle Zahir de Kürt halkına şu çağrıda bulundu:

"Köln mitingine katılmaya davet ediyoruz. İster inançlı olsun, ister yaşlı veya genç, olsun, her kim ki kendisini biraz vicdan sahibi hissediyorsa, ya da bu halkın bir parçası olarak görüyorsa, onları bu mitinge katılmaya davet ediyorum. Bu temelde yaklaşarak Önderimizi sahip çıkarak onu bu esaretten kurtarmamız gerekiyor."

Yürüyüşçülerden Ferhat Dîgor ve Dayika Telli de Köln yürüyüşüne çağırdı.

Yerel saat ile 17.00’de bölgedeki Halk Merkezinde bir müzik dinletisi yapılacak.  

Yürüyüşün yarınki etabı (14. gün) Paris’in kuzeyinde bulunan La Courneuve’de yapılacak.  La Courneuve’de sinevizyon gösterimi de yapılacak.