İmralı’ya kart kampanyası sokağa taştı

İmralı’ya kartpostal gönderme kampanyası kapsamında Liverpool’un işlek caddelerinde stantlar kuruldu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a mektuplar gönderildi.

İngiltere’nin önemli kentlerinden Liverpool’da Kürtler, "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" şiarıyla küresel çapta başlatılan hamle kapsamında etkinlikler düzenliyor. Kampanya kapsamında yeni yıl dolayısıyla Liverpool halkına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın barış mesajlarını içeren kartpostlallar gönderilirken, şimdi de barış ve özgürlük mesajları içeren kartpostallar gönderiliyor.

İmralı’ya kartpostal gönderme kampanyası kapsamında Liverpool’un yoğun ve kalabalık bölgelerinde stant kuruldu. Liverpool Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde açılan stantlarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmaları, İmralı tecridine ilişkin broşürler ve İmralı’ya gönderilmek üzere hazırlanan kartpostallar yer aldı. Ziyaretçilere hem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hem de tecride ilişkin bilgilendirme yapılıyor.

Britanya’da toplam 5 bin kartpostalın İmralı’ya gönderilmesi hedeflenirken, Liverpool’un hedefi ise 500 kartpostal göndermek. Şu ana kadar çok sayıda kartpostal İmralı’ya gönderilmiş durumda. Çok dilli olarak hazırlanan kartpostallarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fikirlerinden dolayı teşekkür ve temenniler sunuluyor. Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün desteklendiği kartpostal kampanyasına ilginin yoğun olduğu belirtildi.

HALKA İŞGAL SALDIRILARI DA ANLATILIYOR

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Seyit Suruç, stantlarda Kurdistan’a yönelik Türk devletinin işgalci saldırılarını da halka anlattıklarını söyleyerek, “Reber Apo diyor du ki ‘Barış savaştan zordur’ ve biz bu zorluğu aşmaya çalışıyoruz. Biz inanıyoruz, Önderliğin barış umudu mutlaka başaracaktır. Tüm dünya halkları da Önder Apo’nun barış için oluşturduğu fikirler başarıya ulaşana kadar birlikte hareket etmelidir. Yoğun bir ilgi ile karşılaştık ve kartpostalları İmralı’ya göndererek barışı büyütüyoruz” dedi.