GÖRÜNTÜLÜ

Tülay Hatimoğulları: Belediyeleri soyup soğana çevirmişler

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Amed’den sonra Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Eş Genel Başkanları ağırlayan Eş Başkanlar Demir ve Türk’ün yanı sıra Mêrdîn Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Beritan Güneş ve Kamuran Tanhan ile DEM Parti il ve ilçe örgütleri, ilçe belediye eş başkanları karşıladı. 

Tülay Hatimoğulları ile Bakırhan’a milletvekilleri, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri de eşlik etti. Karşılamanın ardından eş başkanlar, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına geçti. Burada konuşan Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, seçimlerde halkın iradesini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

ENKAZ BIRAKTILAR

Kayyum yönetiminin tahribatlarına dikkat çeken Ahmet Türk, ‘’İnanın ki öyle bir tablo ile karşı karşıyayız ki, ne yapacağımızı bilmeyecek noktaya geldik. Şu anda yaptığımız hesaplara göre 5 milyar 400 milyon borçla karşı karşıyayız. Henüz müteahhitlerin borçlarını hesaplamadık. Onlarda ortaya çıktıktan sonra 6-7 milyarı bulur. Tabi Mêrdîn’i diğer belediyelerle mukayese ettiğimiz zaman çok fazla imkanı olmayan bir şehir. Nüfusunun yüzde 40’ı kırsalda yaşıyor. Ekonomik olarak kaynaklarımız çok yetersiz. Kaynakları nasıl geliştiririz diye çalışmalar yürütüyoruz. Diyarbakır, Van ve Mardin olarak ortak projeler oluşturmamız gerekiyor. Şu aşamada bankalardan kredi alma şansımız yok. Tabi bizim halka karşı büyük bir sorumluluğumuz var. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Sıkıntılı bir dönem ama bunları aşacağımıza inanıyorum’’ şeklinde konuştu. 

Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir ise, eş genel başkanları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Zorlu bir süreci geride bıraktık. Yeni bir çalışma temposuna girdik, ama açıkçası seçim öncesi tahmin ettiğimiz bir tabloydu. İçine girdiğimizde fotoğrafın gerçek halini gördükçe insan demoralize oluyor. Ancak şu saatten sonra daha çok hizmet geliştirme yol ve yöntemlerine dönük çaba içerisindeyiz. Keşke imkanlar olsaydı da hemen hizmet sunabilseydik. Önce bir inşa sürecine girme durumundayız. Önce inşa edip daha sonra hizmet üretmeye başlamak durumundayız. Bu da çalışmalarımızı zamana yayacak bir gerçekliktir. Halk olarak her zaman yoktan var etmeyi başarmış bir halkız. O nedenle bu enkazın altından da el birliğiyle, dayanışmayla halkımızla birlikte kalkacağız. İnanıyorum ki bütün bu sorunları aşıp halkımıza layık bir modeli ortaya koyacağız. Tüm misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyoruz” dedi.  

BELEDİYELERİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER

Daha sonra konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mêrdîn’de güzel bir başarı elde edildiğini aktararak, şöyle konuştu: “Bu kadim şehre her gelişimizde buradaki duygumuz düşüncemiz bambaşka oluyor gerçekten. Mêrdîn çok özel bir kent, çok özel bir şehir. Ve partimizin düşüncesiyle buradaki halkların farklılıkların ortak yaşamı inşa etme konusundaki partimizin paradigmasına çok uyan bir şehir. Bahsedilen zorlukları biliyoruz. Gerçekten de tüm belediyelerimiz aynı durumda. Her yeri borç bataklığına sürükleyerek gitti kayyum. Kayyumların olmadığı yerde de ne yazık ki yine AKP belediyeleri böyle yapmış yani. Belediyeleri soyup soğana çevirmişler. Birçok belediye böyle durumda.

Belki sadece AKP demek de eksik kalır. Fakat en nihayetinde halkımızın bizden beklentileri kesinlikle hizmettir. Bu hizmet kent hizmetidir. Bu konuda da çok deneyim ve birikim de var. Ben inanıyorum bu koşullarda da bizler yoktan var ederek, kaynaklarımızı üreterek, halkımıza layık bir biçimde, halkımızın bize layık gördüğü bu konumu çok güçlü bir şekilde cevap vereceğimizi biliyorum. Başarılar, kolaylıklar diliyorum. İşiniz zor, kolay değil. Ama zoru başaracağız.” 

“Sizleri kutluyorum”  diyerek sözlerine başlayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise şunları ifade etti: “Diğer belediye başkanlarını da kutluyorum. Seçimlerden iyi bir netice aldınız. Anormal bir seçim süreci yaşadık. Mêrdîn Belediyesi’nin çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Belediyeyi borç bataklığına sürüklemişler. Bu süreci atlatacağız. Bu sorunların üstesinden geleceğiz. Halkımıza çok iyi bir hizmet vereceğiz. Sizlere ve diğer arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah Mêrdîn halkı için çok iyi hizmet veririz. Tüm halkımıza hayırlı olsun.’’