Abdullah Öcalan'a özgürlük yürüyüşünde Maxmur'da süren direniş sahiplenildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü esas alarak 'Werin Cenga Azadîyê!' hamlesini sahiplenen TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN'in (Jinên Ciwan ên Têkoşer) öncülüğünde İsviçre'nin Lozan kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Düzenlenen yürüyüşte Irak Ordu güçlerinin 20 Mayıs'tan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) denetimdeki Mahmur Kampı’na (Şehit Rustem Cûdî Mülteci Kampı) yönelik süren kuşatma girişimine karşı Maxmur halkının direnişi sahiplenildi.


TCŞ ve TekoJIN'in çağrısına cevap veren Kürdistanlılar Montbenon Park'ta bir araya geldi.

Üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinin yer aldığı 'Liberte Pour Öcalan' yazılı pankart AbdullahÖcalan posterleri, PKK ve TCŞ bayraklarını taşıyan halk buradan sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yapılan yürüyüşün ardından Flon meydanına ulaşan kitle Kürtçe, Fransızca ve Türkçe açıklamada bulundu.

TCŞ ve TekoJIN tarafından “9 Ekim 1998'de başlayan, 15 Şubat 1999'da İmralı İşkence ve Tecrit Sistemi ile devam eden Uluslarası Komplo sistematik bir şekilde ve tecrit içinde tecrit politikası ile devam etmektedir. Düşman hukukunu aşan, dünyada eşi benzeri olmayan bu yaklaşım ve yönelim tüm insanlığın utancıdır” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "27 aydır Önder APO''dan hiçnlr haber alınamamaktadır. Kürt halkının ve ezilen tüm halkların özgür yaşam umudu olan Önder APO'ya dönük gerçekleşen Uluslararası Komplo, Kürt soykırım konsepti şeklinde devam etmektedir. 25 yıldır sömürgeci soykırımcı Türk devleti tarafından tutsak edilen Önder APO üzerinden gelişen soykırım konsepti, esasında Kürdistan ve Ortadoğu halklarına dönük bir soykırım konseptini de ifade etmektedir. Bizler biliyoruz ki faşist Türk devleti, Kapitalist Modernite güçlerinin denetimi ve gözetimi altında Önder APO'ya tecrit içinde tecrit uygulamaktadır. 25 Mart 2021'den bu yana Önder APO'ya en ağır tecrit uygulanmaktadır ve Önder APO'dan haber alınamamaktadır! Bizler devrimci yurtsever gençlik olarak; Önder APO'ya karşı geliştirilen ve Kürt halkının soykırımını hedefleyen Uluslarası Komplo'yu ve İmralı İşkence ve Tecrit Sistemi'ni kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyor, Önder APO'ya dönük uygulanan bu kirli konsepte karşı mücadeleyi yükseltme sözünü veriyor, halkımızı ve dostlarımızı Önder APO etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz Bu bağlamda uluslarası toplumu, halkımızı ve dostlarımızı Önder APO'nun üzerindeki ağır tecride karşı acilen harekete geçmeye çağırıyoruz!'

Irak Ordusunun 20 Mayıs'tan bu yana  Şehit Rüstem Cudi (Mexmûr) mülteci kampının kuşatma girişimine karşı Maxmur halkının görkemli bir direnişle karşılık verdiğine dikkat çekilerek 'Irak güçlerine karşı kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden günlerdir direnen özgür Kürt iradesini selamlıyoruz. Mexmûr'daki halkımız Apocu bilinci ve ruhu kuşanarak Irak ordu güçlerine karşı direnmeye devam etmektedir. Halkımızı ve kamuoyunu Mexmûr Mülteci Kampı'nda yaşayan fedakar halkımızı sahiplenmeye ve direnişlerine güç vermeye çağırıyoruz!

Bizler yurtsever Apocu gençlik olarak; her koşulda Önder APO'ya bağlılığımızı yineliyoruz. Uluslararası topluma, kurumlara, kamuoyuna ve tüm halkımıza bu adaletsizliğe dur demeleri çağrısında bulunuyor, Önder APO'nun üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması noktasında gerekli duyarlılığı bekliyor bu temelde mücadele etmeye davet ediyoruz!' denildi.

Yapılan konuşmaların ardından gençler eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.