Yerli halktan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dayanışma etkinliği

Meksika’da Mujeres Colibri kolektifi üyeleri, Demokratik Konfederalizm paradigmasını tartışıp, Abya Yala halklarının geleneksel bir türküsünü Abdullah Öcalan’a atfen seslendirdi.

Meksika’nın Xochimilco Kentinde bulunan Mujeres Colibri kolektifinin üyelerinin davetiyle “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında dayanışma etkinliği düzenlendi.

Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm paradigmasının tartışıldığı etkinlikte, özel ritüellerde söylenen bir türkü Abdullah Öcalan’a atfen seslendirildi.

Halkın geleneksel olarak seslendirdiği türküde, Abya Yala halkları için kutsal olan mısır ve insan olmanın güzellikleri ve toprağın insanlar için önemi dile getiriliyor.

Etkinliğin sonunda kolektif üyeleri bir mesaj paylaştı. Abdullah Öcalan’ın özgürlükçü paradigmasından ve kadın özgürlüğü ile ilgili perspektiflerinden etkilendiklerini ve büyük ilham aldıklarını vurgulayan kolektif üyeleri, sadece Kürt kadınları için değil tüm dünya kadınları için önemli bir lider olduğunu dile getirdikleri Abdullah Öcalan’ın, adil bir dünya için derhal serbest bırakılmasını istedi.