Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Hanau'dan Strasbourg'a uzun yürüyüş

Abdullah Öcalan Uluslararası Eylem Komitesi, 15 Şubat komplosunun yıl dönümü vesilesiyle 'Tecrit, faşizm ve işgale hayır; Özgürlük Zamanı’ şiarıyla 5 Şubat'ta Hanau'dan Strasbourg'a kadar uzun yürüyüş düzenleyecek.

Abdullah Öcalan Uluslararası Eylem Komitesi, 15 Şubat 1999 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen uluslararası komplonun yıl dönümünde “Abdullah Öcalan için Uzun Yürüyüş'' düzenleyecek.

"Tecrit, faşizm ve işgale hayır: Özgürlük zamanı" şiarıyla düzenlenecek yürüyüş, 5 Şubat'ta Hanau’dan başlayacak, 13 Şubat'ta Strasbourg'da sona erecek. 

Yürüyüşe ilişkin açıklama yapan Eylem Komitesi, “2021 yılında uzun yürüyüşümüzü, 'Tecrit, faşizm ve işgale hayır; Özgürlük Zamanı' adıyla gerçekleştireceğiz. 5 Şubat'tan 13 Şubat'a kadar, bu ruhla Kürt gençliğiyle yürüyeceğiz ve Önderliğin özgürlüğünü haykıracağız'' denildi.

Açıklamanın devamında ise İmralı'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış mutlak tecridin insanlık dışı bir suç olduğu hatırlatılarak, ağırlaştırılmış mutlak tecridin uzun bir zamana yayılarak devam ettirildiği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Özgürlük Hareketi'nin kurucusu ve Kürt Demokratik Ulus Önderliği olarak kabul görüldüğü hatırlatılan açıklamada,  Kürt sorununun barışçıl çözümünün Öcalan ile görüşme sağlanarak gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

Açıklamada devamında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 22 yıldır devam eden ağırlaştırılmış tecrit hatırlatılarak, “Her zamandan daha fazla Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasına ihtiyaç duyuyoruz. Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasının odak haline getiriyoruz” vurgusu yapıldı. 

Eylem Komitesi, İspanya, Portekiz, Almanya, Katalonya, Çekya gibi ülkelerden eylemcilerin yürüyüşe katılım sağlayacağı bilgisini de paylaştı.

Açıklamada, yürüyüşün 5 Şubat’ta Hanau Marktplatz’da düzenlenecek bir mitingle başlayacağını ve yürüyüşçülerin 4 Şubat'ta toplanacağı bildirildi. 

Yürüyüşe ilişkin daha fazla bilgi almak isteyenlerin [email protected] adresiyle ilişkiye geçilebileceği belirtilerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılacak “Uzun Yürüyüş”e katılım çağrısı yapıldı.

YÜRÜYÜŞE DESTEK VEREN KURUMLAR

Resmi bir biçimde “Uzun Yürüyüş”e destek verecek kurumların isimleri ise şöyle sıralandı: 

Naturfreunde Sachsen-Anhalt e.V., Antifaschistische Aktion Lüneburg/Uelzen, AFK Hannover

(autonomes feministisches Kollektiv), Boston Food not Bombs, Grüne Jugend Hamburg, FAU

Leipzig, Freundeskreis „Ernst Thälmann“ e. V. Ziegenhals-Berlin, Gruppe KAZ - Fraktion

„Ausrichtung Kommunismus“, Linke SDS Berlin, Basta! Basel, Antifaschistische Initiative

Heidelberg, ökologisch-radikal-links FFM, Philly ABC (Anarchist Black Cross Philadelphia), Rote

Hilfe Berlin, Rote Hilfe Freiburg, KOMintern (Kommunistische Gewerkschaftsinitiativ

International Wien), URA Dresden (undogmatisch radikale Antifa), Zucker im Tank, solidarische

Jugendbewegung Berlin, Enviros against War, OM 10 Göttingen, Ya Basta! - Netzwerk, AG

Ventana Al Sur, Gruppo Diffuso, Revolutionary Communist Group, System Change Not Climate

Change, Ende Gelände, Pankahyttn Wien, Femtopie Duisburg, linksjugend solid, die Falken

Rheinland-Pfalz, Partei der Arbeit Genf, LINKE ökologische Plattform, Kreisverbände der LINKEaus: Lörrach, Chemnitz, Neumünster, Nürnberg-Fürth, Bremerhaven, Steglitz-Zehlendorf, Berlin Friedrichshain-Kreuzberg, Wandsbek, Oberhausen, Unna, Bielefeld, folgende Einzelpersonen: Manfred Wolter (LINKE Betzdorf), Klaus Peters (LINKE Nordfriesland), Nicole Gohlke (die Linke im Bundestag), Andreas Klamm (die Linke Rheinland-Pfalz).