Abkarian: Erdoğan iz bırakmadan 15 milyon Kürdü nasıl yok edecek?

Sanatçı ve yazar Simon Abkarian, l’Humanité gazetesi için bir günlüğüne yazı işleri müdürü olarak, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yazdı.

Abkarian, Fransız l’Humanité gazetesinde yer alan yazısında, Erdoğan tehdidine dikkat çekerek, Avrupa’yı bu tuzağa düşmemeye çağırdı.

Abkarian, Türk devletinin Kürtleri yok etmek ve toplu cinayetlerini örtbas etmek için tek yolun “savaş” olduğuna dikkat çekti.

Simon Abkarian’ın yazısı şöyle:

“Avrupa, Erdoğan'ın kurduğu tuzağa düşecek mi? 2022'de yeniden seçilirse, savaş küçümsenmemesi gereken bir seçenektir. Evimizde dediğimiz gibi, "dilin kemiği yok". Devlet yalanı, Türk diplomasisinin önemli bir varlığıdır. Artsakh (Yukarı Karabağ) savaşı sırasında Avrupa'nın sessizliği ona kanat veriyor ve tekrar yapması için onu zorluyor.

Bunu yapması için pencereyi bulması gerekecek ve açılırsa Yunanistan'da harekete geçecek. Mavi Vatan kavramı Türk askeri çevrelerinde inatçıdır. Modern Türkiye'nin bir Sevr antlaşmasına aykırı olarak inşa edildiğini ve Rumların, Asur-Keldanilerin ve Ermenilerin soykırımları üzerine inşa edildiğini unutmayalım.

Bugüne kadar hala tüm Türk hükümetleri tarafından reddedilen soykırımlardır. Bu özümsenen inkarcılık, açıkça bölgesel hırsları için bir engel değildir. Önünde Kürt sorununu çözmek kaldı. Peki iz bırakmadan 15 milyon insan nasıl ortadan kaldırılır ? Tarih bunu anlatacak ya da anlatmayacak. Toplu cinayetleri örtbas etmenin tek yolu savaştır.”