Açlık grevcisi Bokani, enternasyonalistleri selamladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 14 kişi ile birlikte 58 gündür açlık grevinde bulunan Kardo Bokani, uluslararası komployu kınamak için Luxembourg’tan Strasbourg’a yürüyen enternasyonalistleri selamladı.

Skype üzerinden enternasyonalistlere mesajını İngilizce olarak ileten Bokani, sözlerine enternasyonalistlerin yürüyüşünü selamlayarak başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürtlerin lideri olmadığını ve onların hakkı için mücadele etmediğini ifade eden Bokani, Öcalan’ın tüm halkların hakları için mücadele eden bir vizyon geliştirdiğini söyledi. Bunu da Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasını örnek verdi.

Bokani, Kürt sorunun çözümü için Kürt özgürlük mücadelesinin birçok kere ateşkes ilan ettiğini, barış fırsatı ortaya koyduğunu fakat bunun hiçbir zaman Türk devleti tarafından kabul edilmediğini de hatırlattı. Açlık grevlerinin Leyla Güven’in serbest bırakılması ile Öcalan’ın kardeşi ile görüştürülmesi konusunda bir sonuç getirdiğini ifade eden Bokani, bunun da yeterli olmadığını söyledi.

Başlattıkları açlık grevinden sonuç alıncaya kadar vazgeçmeyeceklerini de ifade eden Bokani, eylemlerini sonuç almak üzerine gerçekleştirdiklerini ve eylemlerinin kutsal olduğunu, bunun da bu şekilde bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bokani’nin konuşmasının ardından enternasyonalistler hep bir ağızdan “Bijî Serok Apo” sloganları attı.