Açlık grevcisi direnişçisi İba’dan diplomasi faaliyetleri

138 gün boyunca açlık grevi direnişinde olan Yusuf İba, tedavisi ardından birçok milletvekili, sivil toplum örgütü temsilcisi ile bir araya gelerek Öcalan’ın kamuoyuna sunduğu 7 maddelik düşüncelerini paylaştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kırılması amacıyla Kanada’nın Toronto kentinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine giren Kürt gazeteci Yusuf İba, Öcalan’ın eylemi sonlandırın mesajı sonrası eylemini 138. gününde sonlandırarak yeni süreç için Kanadalı milletvekilleri ile bir araya geldi. İba yaptığı görüşmelerde Öcalan’ın barışa yönelik düşüncelerini paylaştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine Kanada’nın Toronto kentinden dahil olan Kürt gazeteci Yusuf İba da eylemini Öcalan’ın çağrısı üzerine 26 Mayıs günü sonlandırmıştı.

İba tedavisi ardından Öcalan’ın kamuoyuna sunduğu 7 maddelik mesajını Amerika kıtasındaki insanlarla paylaşmak amacıyla harekete geçti.

İlk olarak kadın milletvekilleri ile daha çok kadınlardan oluşan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İba, Öcalan’ın mesajını ileterek Öcalan’ın özgürlüğü ve barışı sağlaması için destek verilmesi çağrısında bulundu.