Açlık grevi direnişçilerine destek eylemleri sürüyor-YENİLENDİ

Tecridin sona ermesi için açlık grevi eylemlerini sürdüren Leyla Güven ve diğer direnişçilere destek amacıyla Avrupa'nın birçok şehrinde destek eylemleri yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlatılan açlık grevlerine Avrupa'nın birçok kentinden destek eylemleri sürüyor. Almanya'nın Münih şehrinde, Leyla Güven'in ölüm sınırında devam eden direnişine dikkat çekmek amacıyla yapılan bilgilendirme standının 2. gününde de açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin yerine getirilmemesi protesto edildi. Bildirilerin okunduğu eylem yarın da devam edecek.

VİYANA

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit protesto eden Kürdistanlılar, Leyla Güven'in eylemini selamladı. Viyana Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülüğünde şehrin en merkezi yeri olan Stephansplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada bir bilgilendirme çadırı açtı. Çadıra Kürt Halk Önderi Öcalan ve Leyla Güven'in fotoğrafları asıldı. 77. gününe giren açlık grevleri ile ilgili bildirilerin dağıtıldığı eylem akşam saatlerine kadar sürdü.

LİNZ

Avusturya'nın bir diğer kenti Linz'de Linz Amara Kürt Kadın Derneği temsilcileri Leyla Güven ve diğer siyasi tutsakların sürdürdüğü açlık grevlerine ilişkin hazırladıkları dosyaları Avusturya Linz Vali konağı, Linz Belediyesi, Die Grüne, Sosyal Demokrat Parti, İnsan Hakları Derneği, ORF Televizyonu, Radyo, Kronen Zeitung ve Autonom Feminist kadın derneğine sundu. Kadın temsilcileri karşılayan kurum ve parti temsilcileri Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevine duyarlı olacaklarını belirterek Güven için başlatılan imza kampanyasına destek vereceklerini vurguladı.

ROCHEFORT

Fransa’nın Rochefort kentinde de Leyla Güven’in eyleminde geldiği ölüm sınırına dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Leyla Güven’in sesine ses vermek için düzenlenen eylemde belediye ve Sud-Est gazetesine de dosya sunuldu.

Ardından da eylemciler sloganlar eşliğinde düzenledikleri yürüyüş ile Güven’in direnişine dikkat çekti.