Açlık grevi direnişçilerini sahiplenme eylemleri sürüyor

Tecridin sona ermesi amacıyla açlık grevinde olan direnişçilere destek amacıyla Avrupa'nın birçok şehrinde eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde pek çok merkezde sürdürülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için Avrupa'nın bir çok kentinde eylem düzenlendi.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir eylem gerçekleştirildi. "Öcalan’a yönelik tecrit ve izolasyona karşı Kürt aktivistler açlık grevindeler. Açlık grevi direnişçilerinin talepleri bizlerin de talebidir." pankartının açıldığı eylemde zindanlarda ki direnişe dikkat çekmek için zindanları temsilen kafes içerisinde bir gösteri düzenledi. Tecride yönelik sloganların atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda "Eylemlerimiz sonuç alınana ve tecrit kırılana kadar devam edecek" denildi. Almanca bildirilerin okunduğu eylem tren istasyonu içerisinde yapılan yürüyüşle sonlandırıldı.

ZÜRİH

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Stauffacher alanında gerçekleştirilen eylemle Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması için sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekilirken, Ermeni Katliamı'nın 104. yılı vesilesiyle yaşamını yitirenler de anıldı. Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylem sloganlarla sonlandırıldı.

DELEMONT

Delemont kentinde de Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu tarafından gerçekleştirilen eylemle tecrit protesto edilirken, tecride karşı sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekildi.

FLORANSA

İtalya'nın Floransa şehrinde açlık grevlerine destek amaçlı ve çoğunluğunu İtalyan Kürt dostlarının oluşturduğu 2 günlük sembolik açlık grevi eylemi gerçekleştirildi. Eylemde bildiri dağıtılırken, bir çok TV, radyo ve gazete de eyleme ilgi gösterdi. Ayrıca açlık grevi direnişlerine ilişkin Floransa eyalet meclisine bir dosya sunuldu. Heyeti karşılayan eyalet Meclisi başkan yardımcısı Elisabetta Meucci ve meclis üyesi Tommaso Fattori'ye açlık grevleri ve Öcalan'a uygulanan tecridi anlatan kapsamlı bir dosya verildi. Tommaso Fattori, daha sonra açlık grevinin yapıldığı yeri ziyaret etti.

Roma'da süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Erol Aydemir de eyleme telefonla bağlanarak eylemin amacına ve kararlılığına ilişkin açıklamada bulundu. Bugün de İtalya'nın faşizmden kurtuluşunun yıl dönümü vesilesiyle büyük bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşte açlık grevi sahiplenilecek ve Türkiye ile uluslararası kamuoyuna mesajlar verilecek.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux şehrinde açlık grevi direnişlerine destek amacıyla eylem düzenlendi. Açlık grevi direnişçilerine ilişkin bildirilerin dağıtıldığı etkinlik, önümüzdeki günlerde yapılacak eylem planının ardından sona erdi.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Amara, Sara ve Nujin Bölge Kadın Meclisleri öncülüğünde tecridi protesto etme ve açlık grevi direnişçileri ile dayanışma eylemi yapıldı. Saat 17.30'da başlayan eylemde pankart ve dövizler taşındı. Eylemde Avrupa Birliği ve kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösterildi.