Açlık grevi eylemcileri: 2019'da tecridi kırmak için direnişe

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve özgürlüğü için Strasbourg'da süren açlık grevi, 2018 yılının son gününde de yoğun ziyaretçi gelişi devam etti. Eylemciler 2019'da tecride karşı direnişi yükseltmeye çağırdı.

2018 yılının son gününde Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine yoğun ziyaretler sürdü.  PYD Avrupa temsilcileri, PYD İsviçre Örgütü ve yöneticilerinin yanı sıra; Almanya’nın Stuttgart, Mannheim, Esslingen ile Fransa’nın Marsilya, Bordeaux kentlerinin halk meclisleri de ziyarete gelenler arasındaydı.

Ziyaretlerde yapılan konuşmalarda, eylemin kamuoyu oluşturması ve amacına ulaşması için halkın her yerde alanlara çıkması gerektiği mesajı verildi.

Açlık grevi eylemcileri, Kürt Halk Önder’i Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecridin kırılması için ve Türk işgalciliğine karşı farklı eylemlerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Mücadelenin verilen bedeller ile kazanımlara dönüştüğünün hatırlatıldığı ziyaretlerde, başarmak için Kürt ulusal birliğinin zorunlu olduğu da ifade edildi.