Açlık grevi eylemcilerin aileleri: Sizlerle gurur duyuyoruz

Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i aileleri toplu şekilde ziyaret etti. Aileler eylemcilere “sizlerle gurur duyuyoruz” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevi direnişinin Almanya ayağı başkent Berlin’de devam ediyor. NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil tarafından sürdürülen eyleme destek ziyaretleri artıyor.

Bugün 4 açlık grevi eylemcisinin ziyaretçileri aileleriydi. Almanya’nın değişik kentlerinden toplu olarak eylemcileri ziyaret eden aileler, Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi üzerinde devam eden tecridin kırılması için mücadeleyi daha fazla yükseltme çağrısı yaptılar.

Eylemcilerle bir süre sohbet eden Tuzak, Xelil, Kobanê ve Bağdur ailelerinin fertleri başta Kürdistan halkı olmak üzere insan hakları ve demokrasiden yana olan herkesin bu direnişe sahip çıkmasını istediler. Her dört aktivistin açlık grevi eylemini kararlı bir şekilde sürdürdüğüne dikkat çeken aileler “Sizin bu duruşunuzdan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz, başımız sizden dolayı dik” mesajını verdiler.

BAĞDUR: ÇAĞRIM ÖZELLİKLE BÜTÜN ANNELERE

Açlık grevi eylemcileri adına herkesi selamlayarak sözlerine başlayan Ömer Bağdur ziyaret nedeniyle memnuniyetlerini dile getirerek, uzun bir yol kat edip Berlin’e gelen herkese teşekkür etti. Özellikle Kürdistanlı annelere çağrıda bulunduğunu belirten Bağdur “Çünkü her anne şu anda cezaevinde olan tutsaklarla empati kurarak şunu düşünmeli; bir gün benim de çocuğum cezaevine düşebilir ve bu ağır tecridi yaşayabilir” diye konuştu.

Annelerin öncülüğünde direnişin büyütülmesi gerektiğini ifade eden Bağdur devamla şöyle konuştu: “Zaferi elde edeceğimize inancımız tam, çünkü bizler haklı bir mücadele veriyoruz ve sonuna kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz.” Daha sonra kısa söz alan eylemcilerden Şiyar Xelil ise “Bedeli nasıl olursa bizler önder Apo’dan bir haber almayana kadar asla eylemimizden vazgeçmeyeceğiz, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Her dört eylemci kalp spazma, kusma ve nefes almada zorlanma gibi ciddi sağlık sorunları yaşamalarına rağmen tıbbi müdahaleyi kabul etmiyorlar. Mele Mustafa Tuzak’ın eylemi 114’inci güne, Şiyar Xelil’in 101. güne,  Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemi ise 98’inci güne girmiş durumda.