Açlık grevi eylemcilerine kitlesel ziyaretler

Almanya’nın başkenti Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak, Ömer Bağdur, Cemal Kobanê ve Şiyar Xelil’i toplumun birçok kesimi ziyaret ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerinin Almanya ayağı başkent Berlin’de kararlı bir şekilde devam ediyor.

Daha önce Kassel, Nürnberg ve Duisburg kentlerinde bedenlerini açlığa yatıran Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil, Mart ayından bu yana eylemlerini Berlin’de sürdürme kararı almıştı. Mele Mustafa Tuzak’ın eylemi 101. güne girken, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri 85, Şiyar Xelil'in ise 88. gününde.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (NAV-DEM) lokalinde eylemlerini sürdüren aktivistler, hemen hemen her gün toplumun birçok kesimi tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, aktivistlerin tecridin kalkmasına yönelik taleplerini sahiplenen konuşmalar yapıyor.

KURUM TEMSİLCİLERİ VE SANATÇILARDAN ZİYARET

Son olarak Berlin’deki Türkiyeli ve Kürdistanlı kuruluşların temsilcileri, TEV-ÇAND’a bağlı sanatçılar, eylemcileri ziyaret ederek, İmralı’daki tecridin derhal kaldırılması gerektiğini belirttiler. Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği ve Dersim Özgürlük İnisiyatifi’nin temsilcileri de eylemcileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AvEG-Kon temsilcisi Baki Selçuk, açlık grevi direnişine dünya kamuoyunun sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Eylemciler ise ziyaret karşısında memnuniyetlerini dile getirerek, herkesin tecride karşı verilen direnişe sahip çıkmasını istediler.

Eylemcilerin bir başka ziyaretçileri ise TEV-ÇAND üyesi sanatçılardı. Açlık grevi eylemcileri ziyaret eden Xemgin Birhat, Hozan Aydın, Tuncer Yalınkılıç, Silêman Rengin ve Mihemed Hesen açlık grevi eylemleriyle Kürt halkının büyük bir mücadele verdiğini belirttiler. Tecride karşı verilen direnişe katılanlara minnettar olduklarını ifade eden sanatçılar, “Tüm Kürtleri ve insanlığı ilgilendiren bu tecrit derhal kalkmalı” çağrısını yaptılar.

Eylemciler adına konuşan Şiyar Xelil “Sevdiğimiz sanatçıları aramızda görmekten çok memnun kaldık” diyerek sanatçılara teşekkür etti. Ziyaretin sonunda her sanatçı bir şarkı söyledi.

Açlık grevi eylemcilerinin bir diğer ziyaretçileri ise Dortmund ve Bochum’dan gelen Mele Mustafa Tuzak’ın akrabalarıydı. Tuzak ve arkadaşlarının eyleminin kutsal bir direniş olduğunu belirten aile üyeleri “Herkesi bu direnişe katılmaya davet ediyor, eylemcilerin yalnız kalmamasını istiyoruz” diye konuştu.