Açlık grevi ve ölüm orucu direnişini sahiplenme eylemleri yapıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen ölüm orucu direnişi ve açlık grevini sahiplenme eylemleri sürüyor.

Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla bugünden itibaren başlayan ölüm orucu direnişi ise Almanya’nın Köln kentinde Kürt ve enternasyonal gençler tarafından selamlandı.

Keuptstrasse’yi trafiğe kapatan gençler dev PKK bayrağı, MLKP bayrakları ve Öcalan’ın posterlerini açtı. “Biji Serok Apo”, “PKK burada, faşistler nerede”, “Biji berxwedana zindana”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarının atıldığı eylemde meşaleler de taşındı, havai fişekler de atıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de gençler Uluslararası Af Örgütü Şubesi ile bir eylem yaptı ve görüşme gerçekleştirdi. Young Struggle (YS) -Sosyalist Gençlik Örgütü’nün de katıldığı eylemde yapılan görüşmede önümüzdeki Pazartesi günü daha kapsamlı bir görüşme yapılmasının kararlaştırıldığı görüşmede, açlık grevi direnişlerine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla bir eylem gerçekleştirildi.

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu öncülüğünde Barfüsserplatz’da gerçekleştirilen eylemde açlık grevleri direnişçilerinin fotoğrafları ile “Kürt aktivistler tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” yazılı pankartlarla dövizler taşındı.

Almanca bildirilerin dağıtıldığı eylem yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.