Adigey’de kadınlardan açlık grevlerine destek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevine giren eylemcilere Adigey’deki kadınlardan destek geldi.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecridin son bulması amacıyla yüzlerce kişinin yürüttüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine Adigey Kürt Kadın Organizasyonu-Bêrîtan destek verdi.

Adigey Kürt Kültür Merkezinde düzenlenen bir araya gelen kadınlar adına açıklamayı okuyan Sinem Broyeva, Türk devletinin biran öne açlık grevindeki eylemcilerin taleplerini yerine getirerek tecride son vermesini istedi.

Broyeva, “Leyla Güven üç aydır açlık grevinde, diğer eylemciler de uzun zamandır büyük bir irade ile eylemlerini sürdürüyorlar. Bazı eylemcilerin durumu giderek ağırlaşıyor. Daha geç olmadan Türk devleti eylemcilerin haklı ve insani taleplerini yerinde getirmelidir. Uluslararası güçler de bu konuda Türk devletine, bağlı olduğu insan hakları sözleşmelerinin gereklerini yerine getirmesi için baskı uygulamalıdır” dedi.

Eylemcilerin sahiplenmesi için halka seslenen Broyeva şöyle konutu: “Halkımız çok büyük acılar çekerek belli bazı kazanımları elde etti. Türk devleti Erdoğan-Bahçeli ittifakıyla Kürtlere karşı baskısını artırdı. Özellikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridin bir an önce son bulması için başlatılan açlık grevlerine halkımız destek vermelidir. Halkın gücü belirleyicidir. Halkımız AKP ve onun ortağı olan MHP faşizmini Kürdistan’dan çıkarmalıdır. artık halkımızın direnişe geçmesi gerek.”