AKP’li Açıkgöz faşistlerin camisinde Kürtleri ölümle tehdit etti

Türkiye’de daha seçim kararı alınmadan Almanya’da seçim çalışmalarını başlatan AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Türk faşist gruplara ait bir camiide nefret suçu işlediği ve Kürtleri ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Türkiye’de Haziran ayına kadar yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin tam tarihi açıklanmadan, Almanya’ya gelen AKP ve MHP’li üst düzey isimlerin seçim kampanyası başlatması dikkat çekti.

Berlin yönetiminin 2017’deki referandum sırasında Erdoğan rejiminin Almanya’daki seçim kampanyasını engellemek için özel olarak çıkardığı “Yabancı partiler seçim çalışmalarını yapamaz” yasasını çiğneyen AKP-MHP’liler özellikle camilerde seçim toplantıları gerçekleştiriyor.

Kendilerini “Ülkücü” olarak adlandıran Türk faşist gruplarının Neus kentinde bulunan camisinde önce gün toplantı yapan AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Kürtleri hedef alan nefret içerikli sözler sarf ettiği ve Almanya’da yaşayan Kürtler ile Erdoğan rejimi muhalifi kesimleri ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

 Geçtiğimiz hafta Türk ırkçı ve milliyetçi gruplar üzerine bir analiz yayınlayan Alman iç istihbarat teşkilatı özellikle Türk faşist grubu ‘Ülkücüler’in “iç güvenliğe yönelik bir tehdit” oluşturduğuna dikkat çekmişti. Anayasayı Koruma Dairesi'nin raporunda Türk aşırı milliyetçilerin Kürtler, Ermeniler, Rumlar, Yahudiler ve Aleviler için tehlikeli vurgu yapılmıştı.