Alanlara çıkan Kürtler Türk devletini protesto etti

Finlandiya’nın başkenti Helsinki, Fransa’nın Toulouse, Belçika’nın başkenti Brüksel, İsveç’in Borlänge ve Almanya’nın Dortmund kentinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı, Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılar Avrupa’da protesto edildi.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Türk devletinin Meyda Savunma Alanları, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı protesto edildi.

Avrupa Birliği Temsilciliği önünde düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırılarına karşı sloganlar atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda DAİŞ’in yapamadığını, Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın başarmayı amaçladığı dile geldi. Eylemde PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Valilik önünde düzenlenen eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Yetkililere saldırılara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de TJK-E öncülüğünde Türk konsolosluğu önünde bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, TKJ-E ve YPJ bayrakları ile “Belçika ne zamana kadar Türkiye’ye karşı sessiz kalacak” yazılı pankart taşındı.

Eylemde sık sık, “PKK halktır, halk burada”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

BORLÄNGE

İsveç’in Borlänge kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Sveatorget’te bir araya gelen Kürdistanlılar, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla işgalci Türk devletinin barbarlığını protesto etti.

Konuşmalarda Kürdistanlılara, her gün bir yerde eylem çağsı da yapıldı.

Kürt halkının katliam ve bombardımanlara teslim olmayacağı da dile gelen konuşmalarda Kürtlerin öfkesinin daha da büyüyerek, serhildan ruhu ile alanlarda olunma çağrısı yapıldı.

“Terörist Türkiye, Kürdistan’dan defol”, “Katil devlet” sloganları atıldı.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de saldırılar protesto edildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Kürdistan Türk sömürgeciliğine mezar olacak” sloganları atıldı.