Alman polisi Kürtlere ait evlere ve derneğe baskın düzenledi

Kürdistani Toplumlar Federasyonu (Federasyona Civakên Kurdistanî -FCK) BW-BAYERN, Alman polisinin sabah saatlerinde Lahr kentinde Kürtlere ait evlere ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne basın yaptığını bildirdi.

FCK-BW-BAYERN Eşbaşkanları imzasını taşıyan açıklamada, “Almanya’nın Lahr kentinde sabaha karşı Alman polisi tarafından Kürtlerin evleri ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne baskın yapıldı” denildi.

Açıklamaya göre baskında cep telefonları, bilgisayarlar ve özel eşyalara el konuldu.

DKTM dahil altı adrese “hukuksuz” bir şekilde baskın yapıldığını belirten Eşbaşkanlar, baskın sırasında evlerin darmadağın edildiği tepkisinde bulundu.

FCK-BW-BAYERN, baskınları “şiddetle” kınayarak, Alman polisini “Kürtlerin yakasından ellerini çekmeye” çağırdı.

Açıklamada, “Aldığımız bilgiye göre soykırımcı faşist Türk devletinin şikâyeti üzerine yapılan bu baskın, Alman hükümeti ve Türk devletinin, halkların yararına olmayan kirli ilişkilerin sonucu yapıldığını bilmekteyiz” diye belirtildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kürdistan’ın dört parçasında Türk devletinin Kürtlere yönelik uyguladığı soykırım saldırılarının bir parçası da bugün bir daha ortaya çıkmıştır. (Bu baskınlar) Soykırımdan kaçmak zorunda kalan Kürtlere yönelik baskı yaparak faşist AKP-MHP devletine hizmet etmekten başka bir şey değildir.”