Alman solcu gençlerden açlık grevindeki Xelil’e ziyaret

Bir grup Alman genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride karşı Nürnberg kentinde 28 gündür açlık grevinde olan Şiyar Xelil’i ziyaret etti.

Müdahaleci Sol (Interventionistische Linke), Roja ve Prolos isimli organizasyonlardan bir grup Alman genci, Nürnberg kentindeki Medya Halk Evi’nde açlık grevini yürüten Şiyar Xelil’i ziyaret ederek dayanışmada bulundu.

Alman gençler, Alman devletinin sessizliğini kapitalist sisteme bağlarken, bu sistemin sadece Kürtlere değil, tüm antifaşistlere ve antikapitalistelere karşı olduğunu kaydetti.

Gençler, açlık grevi eylemlerinin sahiplenilmesi gerektiğini söylerken, kamuoyunda duyarlılık yaratmak için çalışacaklarını belirtti.

Şiyar Xelil ise şunları ifade etti: “ Sizlerden ve Almanya kamuoyundan beklentim, Kürt halkıyla daha fazla dayanışma içinde olmanız, gücümüze güç katmanızdır. Sesimizi Almanya toplumuna ulaştırmalısınız. Önderliğimiz üzerindeki tecrit kırılana kadar eylemimi büyük kararlılıkla sürdüreceğim. Bu konuda kararlıyım, moralim yüksek ve sağlık durumda iyidir.”