Almanya'da gençler saldırılara karşı eylemde

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ve gerilla alanlarına dönük saldırılara karşı alanlara çıktı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na işgalci saldırılaarını sivil itaatsizlik eylemi ile protesto etti.

Stuttgart’ta Şehit Çekdar Botan gençlik komünü, şehir merkezindeki trenlerde PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı, bildiri okudu.

Bildiride, Kürt halkına yönelik soykırımcı saldırılara ve İmralı tecridine dikkat çekilerek, "Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünün zamanı geldi" vurgusunda bulunuldu.

Eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe “Türk askeri Kürdistan’dan defol”, “Bijî Serok APO” ve “Öcalan’a Özgürlük” sloganları atıldı.

Birçok trende gerçekleşen eylem bir saatin sonunda sloganlarla sona erdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, posta kutularına ve arabaların önlerine bildiriler bıraktı.

Gençler, eyleme ilişkin “Bu faşist zihniyetin soykırımcı saldırılarını tüm halklara teşhir edene kadar eylemlerimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Geç saatlere kadar devam eden eylem Hannover’in birçok bölgesinde gerçekleşti.

DUSSELDORF

Almanya'nın Düsseldorf kentinde de işgalci saldırılar ve İmralı tecridine karşı eylemler sürüyor.

'Zamanı Geldi' hamlesi çerçevesinde Kürtler, Birleşmiş Milletler'e (BM) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mektup gönderdi.