Almanya’da Kürt öğrencilerden grevcilerle dayanışma eylemleri

Almanya’nın Frankfurt ve Mainz şehirlerinde JXK ve YXK aktivisti öğrenciler süresiz açlık grevlerine destek amaçlı eylemler düzenledi.

JXK ve YXK aktivisti öğrenciler Leyla Güven öncülüğünde devam eden süresiz açlık grevlerine destek amacıyla Salı günü Almanya’nın Frankfurt ve Mainz şehirlerinde eylemler yaptı.

Frankfurt’ta da genç kadın öğrenciler bildiriler dağıttı. Öğrenciler Almanca hazırladıkları bildirilerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve açlık eylemleri hakkında bilgiler içeren broşürleri mektuplara koyarak öğrenci yurtlarının posta kutularına bıraktılar.

Genç kadınlar bu eylemle Leyla Güven ve Strasbourg’daki süresiz açlık grevcilerinin sağlık durumlarına da dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirttiler.

Mainz şehrinde de YXK’li öğrenciler SWR televizyonu binasını ziyaret etti. Burada süresiz açlık grevleri ve Öcalan’a uygulanan tecrit üzerine bilgilerin bulunduğu bir dosyayı televizyon çalışanlarına sundular. Televizyon çalışanları öğrencilere bu dosyayı Tagesschau isimli televizyon programına ve yerel medya kanallarına göndereceklerini söylediler.