Almanya’daki Kürdistanlılar ABD elçiliğine yürüyecek

Almanya’daki Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı saldırılarına sessiz kalan ve saldırıların parçası olan ABD’yi 28 Temmuz Çarşamba günü ABD elçiliği önünde protesto edecek.

Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı saldırılarına sessiz kalan ABD’yi protesto etmeye hazırlanıyor. 28 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’de ABD elçiliği önünde yapılacak kitlesel eylem, “Amerika; Kürdistan’ın işgaline ve Kürt halkının soykırımına ortak olma” sloganıyla yapılacak.

KON-MED ve FED-KURD yaptığı ortak açıklamada eyleme kitlesel katılım çağrısında bulundu.

“Amerika! Kürdistan’ın işgaline ve Kürt halkının soykırımına ortak olma! Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğündeki Kürt halkının özgürlük mücadelesi, kırk yıldır sürmektedir. Yarattığı etki sadece Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da değil, tüm dünyada da çok önemli sonuçları olmuştur. Ortadoğu’da temel aktör konumuna gelmiştir. Ancak uluslararası güçler Ortadoğu’daki krizi derinleştirmekten yana oldukları için Kürt Özgürlük Hareketine karşı tasfiye konseptini uygulama kararını almıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece Türk devleti Medya Savunma Alanları’na yönelik kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu saldırının Tayyip Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra gerçekleşmesi tesadüf değildir. ABD, kendi çıkarları doğrultusunda bir halkı soykırım ile karşı karşıya bırakarak Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırısına yeşil ışık yakmıştır. Bu gerçek görülmeden ne bu saldırılar ne de Kürt Halkının özgürlük mücadelesi üzerindeki tasfiye konsepti anlaşılabilir. 

Kürt Özgürlük Hareketi’nin terör listesine alınması da üç yöneticisi için ödüllü arama kararının çıkarılması da Türk devletinin savaş politikasına verilen destek olmaktadır. ABD’nin üç Kürt Özgürlük Hareketi yöneticisine ödüllü arama kararı çıkarması ise Türk devletinin Bakurê Kurdistan’da Kürtleri soykırıma uğratma politikasını tırmandırdığı bir döneme denk gelmiştir. 1998’de Önderliğe yönelik komplo ile ne amaçlandıysa 6 Kasım 2018 kararıyla da bu amaçlanmıştır. 20 Nisan’da da üç arkadaş ile ilgili kararını yenilemesi bir yönüyle bu arkadaşlar şahsında Kürt Özgürlük hareketine ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik bir komplo ve tasfiye saldırısı olduğu anlamına gelmektedir. Türk devleti işte bu politikalar nedeniyle Bakur’da Kürt halkı üzerinde her türlü baskıyı yapıyor. Rojava’yı işgal ediyor. Metîna, Zap ve Avaşîn’e işgal saldırısı başlatıyor. ABD’nin bu yönlü politikaları sorunun çözümüne hizmet etmediği gibi aksine daha da derinleştiriyor.

Kürt Özgürlük Hareketi şahsında Kürdün varlığı hedefleniyor. Bu yönüyle saldırı kapsamlı ve tehlikelidir. Kürdistan ve Kürtler tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar soykırım tehlikesi yaşamaktadırlar. Kürt’ün varlığını hedefleyen böyle bir saldırı karşısında Kürt halkı topyekün bir direnişe geçmelidir. Hiçbir Kürt siyasi yapısı, kurumları ve halk bu direnişin dışında kalmamalıdır. Herkes ulusal savunma ruhuyla bu direnişte yerini almalıdır.

Almanya’da yaşayan Kürdistanlıları ve Kürt halkının dostlarını 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 11.00’de ABD elçiliği önünde yapacağımız kitlesel eyleme çağırıyoruz. Tarihi bir dönemden geçerken sesimizi yükseltmenin zamanı olduğunu vurguluyoruz.

Hep birlikte ABD’ye; ‘Kürdistan’ın işgaline ve Kürt halkının soykırımına ortak olma’ demeye davet ediyoruz.”