Açlık grevleri ile dayanışma eylemleri sürüyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemleri sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemleri sürüyor.

Dün Almanya’nın birçok kentinde Jinên Ciwanên Azad aktivistleri başta olmak üzere, Kürdistanlılar alanlardaydı.

DARMSTADT

Jinên Ciwanên Azad aktivistleri bu akşam Almanya’nın Darmstadt şehrinde bir bir eylem düzenledi. Almanca “Leyla Güven’in direnişini büyütelim” yazan bir pankart taşıyan genç kadınlar, merkez tren istasyonunda yüzleri maskeli bir şekilde ve sessizce yürüdü.

STUTTGART

Kürdistanlı genç kadın öğrenciler birliği JXK Almanya’nın Stuttgart şehrinde bir eylem yaptı.

Güven’in eylemine ve talebine sahip çıkmak için yaptıkları eylemlerde JXK aktivisti genç kadınlar bildiri dağıttı. Eylemde yapılan açıklamada Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi direnişçilerin sağlık durumuna dikkat çekildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de “Zaman daralıyor, ayağa kalkalım” sloganı ile bir miting düzenlendi. Alexander Platz’da saygı duruşu ile başlayan mitingde tüm insanlığa duyarlılık çağrısı yapıldı.

Berlin NAV-DEM ve DESTDAN Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen protesto eylemine Kürdistanlıların yanı sıra Türk, Alman ve enternasyonalistler de katıldı.

Açlık grevine ilişkin pankartlar, dövizlerin yanı sıra Leyla Güven’in posterlerinin de taşındığı eylemde, Leyla Güven’in açlık grevinin 3’üncü ayını geride bıraktığına dikkat çekildi. Birçok ülkede yapılan açlık grevlerine karşı duyarsızlık da eleştirildi.

Eylem, “Faşist Erdoğan”, “Tüm işgalciler Kürdistan’dan defolun” ve 2Yaşasın Leyla Güven’in direnişi” sloganlarıyla sona erdi.

JXK VE JCA AKTİVİSTLERİNDE DE BERLİN’DE EYLEM

Öte yandan başka bir eylem de JXK ve JCA aktivisti genç kadınlar tarafından düzenlendi.

Güven’in eyleminin 90. gününü geride bırakmasına dikkat çekti.