Almanya’nın birçok kentinde işgal saldırıları protesto edildi

Almanya’nın 6 kentinde düzenlenen eylemlerde her sokak, “Terörist Erdoğan” sloganları ile inledi.

Almanya’nın Hamburg, Mannheim, Frankfurt, Saarbrücken, Kiel ve Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlere katılan binler, işgalci Türk devletinin saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini dillendirdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylem Sternschanze Tren İstasyonu’nda binlerce kişinin bir araya gelmesi ardından saygı duruşu ile başladı.

KON-MED temsilcisi Yavuz Fersoğlu yaptığı konuşmada, Almanya’nın bölgeye göndereceği askerlerin çözüme katkı sunmayacağını, tek çözümün Rojava halkının iradesinin tanınması ve işgalin bir an önce sona ermesinden geçtiğini belirtti.

Sol Parti Hamburg Milletvekili Cansu Özdemir de işgal saldırılarının temelinde kadın devrimine duyulan tepkinin yattığını söyledi.

Almanya başta olmak üzere Avrupa devletlerinin Türkiye’ye silah satışı yapmamaları gerektiğini de dile getiren Özdemir, “Sol Parti olarak her zaman Rojava’nın yanında olacağız” dedi.

Kuzey Suriye Federasyonu temsilcisi Ahmed Şexo da Kürt halkına yapılan ihaneti, Kürt halkının asla unutmayacağını söyledi.

Binlerce şehit verilse de acı da çekilse Kürt halkının onurunu ve topraklarını her zamankinden fazla savunacağını vurgulayan Şexo, yurtdışında yaşayan Kürdistanlıların direnişini de selamladı.

Eylem konuşmalardan sonra yürüyüş ile devam etti. Hamburg’da başka bir koldan AFD’nin aşırı sağ politikalarına karşı yürüyüş yapanlarla birleştiren Kürdistanlılar sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın Rojava devrimi”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları attı. Eylem Mönckeberge’de sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de bir yürüyüş düzenlendi. Mannheim Sloss’da bir araya gelen kitle, bir dakikalık saygı duruşu ardından eylemine açıklamalarla devam etti.

Türk devletinin katliamlarına dikkat çekilen pankartlar ile dövizlerin taşındığı eylemde sık sık sloganlar da atıldı.

Dev bir kesk û sor û zer bayrak taşıyan kitle, sloganlar eşliğinde Alte Fuerwoche’ye kadar yürüdü.

Burada ise bir miting düzenlendi.

Mitingde yapılan konuşmalar ardından eylem “Yeke yeke gele Kurd yeke”, “Biji berxadana Rojava” ve “Terörist Erdoğan” sloganları il sona erdi.

FRANKFURT

Frankfurt’ta da bir yürüyüş ve miting ile işgal saldırıları protesto edildi.

Frankfurt HBF önünde başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

“Yaşasın Rojava direnişi” pankartı eşliğinde yürüyen kitle YPG, YPJ bayrakları taşıdı.

“Biji berxwedana Rojava”, “Almanya finanse ediyor Türkiye bombalıyor”, “Terörist Erdoğan” sloganları eşliğinde Bokunhaimer Warte’ye gelen kitle burada bir miting düzenledi.

Mitingde yapılan konuşmalarda Erdoğan ve çetelerinin Rojava’ya yaptığı işgal saldırılarına bütün dünyanın sessiz kaldığı ve Erdoğan ve çetelerinin Rojava’da sivil katliam yaptığına dikkat çekildi.

Kimyasal silahların kullanımına da vurgu yapılan konuşmalarda şu anda Rojava’da bir insanlık suçunun işlendiği dile geldi.

Miting, konuşmalar ardından, “Biji berxwedana Rojava” sloganlarıyla sona erdi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de düzenlenen bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Kurfürstendamm’da bulunan tarihi Yıkık Kilise önünden başlayan yürüyüş Adenauerplatz’da sona erdi.

Ardından da bir miting düzenlendi. Mitingde konuşma yapan Berlin Navenda Civaka Kurdistaniyen Azad meclisi Eşbaşkanı Nujiyan Gunay Türk devleti ve çetelerinin Rojava’dan def oluncaya kadar duyarlılığın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kongreya Star Genel Koordinasyonu Asya Abdullah da telefonla bağlanarak bir konuşma yaptı.

Avrupa’da direnişte olan herkesi selamlayan Abdullah, saldırıların aralıksız bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Die Linke Milletvekili Hakan Taş NATO üyesi bir ülkenin Alman silahları ile bir katliam yaptığını söyledi. Merkel’in, Avrupa’nın, dünyanın sustuğunu belirten Taş, “Ama bizler bu terör ve katliamlar bitinceye kadar susmayacağız. Yaşasın Rojava’nın onurlu direnişi” diye konuştu.

Taşınan pankart ve dövizlerle Rojava’daki çocukların, kadınların katliamlara dikkat çekildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarland eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da Saarbrücken kentinde eylemdeydi.

Türk devletinin saldırılarının protesto eden pankart, flama ve Türk devletinin işlediği savaş suçlarını anlatan fotoğraflar taşıyan kitle, yürüyüş boyunca “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Rojava faşizme mezar olacak” ve “Biji berxwedana Rojava” sloganları atarak Europagaleri önünden kent merkezine yürüdü.

Yürüyüş ardından yapılan mitingde FCDK/KAWA Eşbaşkanı Emin Deniz bir konuşma yaptı.

Rojava devrimi büyük bedellerle kazanıldığını belirten Deniz, “Bölge devletlerinin kendi planları var. Bu planlarını Rojava’ya kabul ettirmeye çalışıyorlar. Dost ve düşman şunu bilsin ki Kürt halkı Rojava’da olduğu gibi tüm dünyada ayakta. Bundan sonra da Rojava için ayakta olmaya devam edeceğiz. Nasıl ki Rojava devrimi için bedeller verdi, Rojava devrimini yaşatmak için bedel vermeye hazırdır. Gerek Türk devleti ve gerekse bölge devletleri oynanan oyunları gördüğümüzü bilmelerini istiyoruz. Rojava’da kurulan demokratik yapıyı yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de bir eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Almanlar, Kiel Alevi Topluluğu, Kürdistan Solidarität, anti fasistler, Die Linke gibi kurum ve siyasi partilerin katıldığı eylem saygı duruşu ile başladı.

Yapılan Almanca ve Kürtçe konuşmalarla Türk devletinin işgal saldırılarının devam ettiği ve Kürt çocuklarının katledildiği dile geldi. Bu saldırılara karşı Kürt halkının her gün alanlarda olacağı da belirtilen konuşmalarda başta ABD ve Rusya gibi devletlerin çıkarları uğruna Kürt halkına teslimiyeti dayattığı bunun kabul edilemez bir durum olduğunu dile belirtildi.

YPG, YPJ, MLKP, Anti faşist ve Kürdistan bayraklarının açıldığı eylemde, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG”, “Biji YPJ” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de binlerce kişinin katılımı ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi. Stuttgart HBF yakınlarında bir araya gelen kitle, Türk Konsolosluğu’na kadar bir yürüyüş düzenledi.

Burada bir konuşma yapan Federasyona Ciwaka Kurdistan Sözcüsü Filiz Çakali, Türk devleti ve çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırılarının bir an önce durması gerektiğini belirtti.

Kuzey Doğu Suriye hava sahasının kapatılması çağrısı da yapan Çakali’nin konuşması ardından hep bir ağızdan “Terörist Erdogan” sloganları yankılandı.

Erdoğan’ın Saddam ve Hitler’i geçtiğine dikkat çekilerek, Türk devletin mallarının boykot edilmesini gerektiğine dikkat çekildi. Kitle daha sonra ise SPD binası önüne yürüdü ve miting düzenledi. Mitingde konuşan MLPD Stuttgart yöneticisi Julia Schleller bir konuşma yaptı.