Almanya'nın birçok kentinde işgal saldırıları protestosu

Almanya’nın çok sayıda kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılarını protesto etti.

Almanya’nın çok sayıda kentinde Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıkarak işgal saldırılarını protesto etti.

FREİBURG

Türk devletinin Rojava yönelik saldırısının Almanya'nın Freiburg kentinde de kınandı. Nuda Kadın Meclisi, Freiburg DKTM, Alevi Kültür Dergahı, Selahaddin-i Eyyubi camisi, ANTIFA, Die Linke, MLPD gibi örgüt ve kurumların çağrısıyla gerçekleşen gösteriye bini aşkın kişi katıldı.

Alte Synagoge meydanından yürüyüşe geçen kitle Türk ordusunun saldırılarını sloganlarla lanetleyerek şehir merkezine yürüdü. Şehir merkezinde eylemciler adına basın açıklaması yapıldı. Türkiye'nin tüm kirli savaş yöntemlerine rağmen uluslararası güçlerin katliama seyirci kalmasının eleştirildiği açıklamada "Dünya'nın gözü önünde soykırım uygulanmasına rağmen buna karşı uluslarası kamuoyu üzerine düşen rolü oynamıyor" denildi.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Kobanê meydanında bir araya gelerek Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırısını protesto etti. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık kitle Türk devletinin saldırılarını kandı. Gösteri DTKM, MLKP, PARTİZAN, PYD, MLPD ve Insitiative Kurdistan isimli kurumların çağrısıyla yapıldı.

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde Kürdistanlılar, Almanlar ve değişik halklardan aktivistler Mala Gelê Kurd derneğinden yürüyüşe geçerek Türk devletinin saldırıları kında. “Rojava yalnız değil” ve “Bijî berxwedana YPG/YPJ” sloganlarının atıldı yürüyüş kent merkezine kadar sürdü. Burada düzenlenen mitinde ise çok sayıda bildiri dağıtıldı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürdistanlılar ve dostları bugün de eylemdeydi. HBF önünde bir araya gelen halk, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırısını protesto etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Yaşasın Rojava direnişi”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

MLPD, Die Linke ve sosyalist gençlik mesajının da sunulduğu eyleme AGİF, Devrimci Parti ve DGB bileşenleri de katıldı.

HDP Şırnak eski milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da konuşma yaptığı eylem sloganlarla sona erdi.

 

WUPPERTAL


Almanya'nın Wuppertal kentinde işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları Kürdistanlılar ve dostları tarafından bugün protesto edildi. Yüzlerce kişinin bir araya geldiği eylemde sık sık, "Diktatör Erdoğan", "Bijî Berxwedana Rojava" ve "Bijî YPG-YPJ" sloganları atıldı.

HEILBRONN