Almanya’nın birçok kentinde tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Almanya’nın birçok kentinde Kürdistanlılar alanlardaydı.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kentinde Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla her hafta eylem yapılıyor. City Arkaden önünde düzenlenen eylemde açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları taşındı. Bildiriler de eylemde dağıtıldı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmsdadt kentinde de genç kadınlar, açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla bir çeşmeyi kırmızıya boyadı.

 #7000gegenIsolation (Tecride karşı 7000) eylem günü vesilesiyle düzenlenen eylemde Luisenplatz’ta bulunan bir su çeşmesine kırmızı boya atıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla düzenlenen çadır eylemi 4’üncü haftasında.

Şehit Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği eyleme 4. haftasında Şehit Berçem Cilo Kadın Meclisi Salzgitter destek verdi.

Jakobi Kilisenin önünde kurulan çadırın çevresinde tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Eylemciler, açlık grevleri sırasında fedai eylemi yapan direnişçilerin afişlerini taşırken, çadırın iki tarafına “Açlık grevinden fedakarlığa, Abdullah Öcalan özlerindeki mutlak tecrit sonlandırılmalı” ve “Açlık grevinden özgürlüğe” yazılı pankartlar asıldı.

Kürdistan ve Türkiye’de açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla anaların yaptığı eyleme polisin saldırısı da eylemde kadınlar tarafından protesto edildi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

“Sessizlik öldürüyor, 7000 kişilik açlık grevine sesiz kalmayın” kampanyası kapsamında savaş ve ırkçılık karşıtı komite öncülüğünde yapılan eylemde Öcalan ve Güven’in fotoğrafları taşındı. Kamuoyu başta olmak üzere, hükümet ve sivil toplum örgütlerine duyarlılık çağrısı da yapıldı.

Eylemde bildiriler de dağıtıldı.