Almanya’nın Nürnberg kentinde şehitler anıldı

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen bir etkinlikle 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri, PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin, TEV-DEM Diplomasi Komitesi üyesi Mehdî Şakir Ebdî, ile Kürt siyasetçi Hisên Çawis anıldı.

Diyarbakır zindanlarında 12 Eylül vahşetine karşı 5 Nolu cezaevinde gerçekleşen 14 Temmuz Büyük Ölüm orucu direnişi, Türk devletinin 27 Mayıs günü gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin, 27 Temmuz 2016'da Qamişlo'da düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren TEV-DEM Diplomasi Komitesi Üyesi Mehdî Şakir Ebdî (Polat Herekol) ve geçirdiği kaza sonucu şehit düşen Kürt siyasetçi Hisên Çawis (Herekol) Almanya'nın Nürnberg kentinde anıldı.



Medya Halk Evi salonunda saygı duruşuyla başlayan anmada "Şehid namirin" sloganı atıldı.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı anmada ilk olarak Medya Halk Evi adına yapılan konuşmada, 12 Eylül faşist cunta rejiminin, Diyarbakır 5 No'lu zindanının özellikle Kürt Özgürlük Hareketi için yaptığını ve orada Kürtleri hiçleştirmek için her türlü işkence metodunu kullandığını belirtilerek "Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek, Akif Yılmaz onurlu duruşları ile faşist cunta rejimi yenilgiye uğrattı. Kenan Evren bile bu onurlu, ödün vermeyen duruşu itiraf etmek zorunda kaldı. Saraların ardı olan Leyla Güven de diktatör Erdoğan'ı yenilgiye uğrattı. Bugün de aynı direniş ruhuyla Heftanin'de görkemli bir direniş sürdürülmektedir" denildi.

Anma da daha sonra konuşan PYD Nürnberg Temsilcisi Naime Hasan ise şunları belirtti: "Tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bizler onların yolundan devam etmek istiyorsak, önderliğimize, özgürlük mücadelesine sahip çıkmalıyız. Biz görev ve sorumluluklarımıza sahip çıkarak, şehitlerimize, önderliğimize layık olabiliriz."

Yapılan konuşmaların ardından 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişine ilişkin sinevizyon, PKK Merkez Komitesi Üyesi Kasım Engin ve Polat Herekol'un yaşam ve mücadelelerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma etkinliği "Şehid namirin" sloganıyla son buldu.