Almanya'nın Offenbach kentinde üç DAİŞ’li gözaltına alındı

Alman polisi, Almanya'nın batısındaki Offenbach şehrinde patlayıcılarla saldırı planladıkları şüphesiyle üç DAİŞ’li gözaltına aldı.

Alman polisinin Almanya'nın batısındaki Offenbach şehrinde patlayıcılarla saldırı planladıkları şüphesiyle gözaltına alınan 3 DAİŞ’liden ikisinin Türk, birinin Makedon asıllı olduğu bildirildi.

Frankfurt savcısı Nadja Niesen yaptığı açıklamada ana şüphelinin patlayıcı imal etmek isteyen 24 yaşındaki Makedon asıllı Alman vatandaşı olduğunu ve internet üzerinden silah almaya çalıştığını söyledi. 24 yaşındaki şüphelinin suç ortaklarının 22 ve 21 yaşındaki iki Türk uyruklu kişi olduğu belirtildi.

Frankfurt savcısı Niesen açıklamasında üç şüphelinin saldırıda mümkün olduğunca çok "kafiri" öldürmek istediklerini söyledi. Niesen şüphelilerin saldırı hedeflerinin bilinmemekle birlikte evlerine düzenlenen baskınlarda bulunan kanıtların bu konuyu aydınlatacağını düşündüğünü kaydetti. Şüphelilerin kendilerini çevrelerine DAİŞ destekçisi olarak tanıttığını ve polis tarafından tanındıklarını açıklayan Niesen ana şüphelinin evinde bomba imal etmek için gerekli madde ve düzeneklerin bulunduğunu, ayrıca doküman ve elektronik verilerin de bulunduğunu söyledi. Savcı bütün şüphelilerin mi yoksa ana şüphelinin mi mahkeme önüne çıkacağına dair kararın Çarşamba günü verileceğini kaydetti.