Almanya tecride karşı afişlerle süslendi

Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin tutsağa dikkat çekmek için Almanya çapında “Tecride karşı 7 bin” kampanyası kapsamında birçok kentte afişler asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan, Türkiye ile Kuzey Kürdistan’daki cezaevleriyle dünyanın birçok merkezinde devam açlık grevi eylemlerine destek için Almanya’da afiş asma kampanyası dün başladı.

“Tecride karşı 7 bin” (#7000gegenIsolation) Hashtag ile asılan afişlerde özellikle açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin bin tutsak ile Leyla Güven’in durumuna dikkat çekildi. “Sessizliği kıralım” ve “Zindanların sesini duyun” gibi sloganların yer aldığı afişler birçok kentte renkli manzaralar ortaya çıkardı.

Hamburg’nun sembollerinden Störtebeker ve Zitronenjette heykellerinin yanı sıra birçok meydandaki heykellere açlık grevi eylemcilerini sembolize eden beyaz gömlekler giydirilerek tecride karşı 7 bin kişinin mücadele verdiği belirtildi. Yine Berlin ve Magdeburg’da açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumuna dikkat çekmek için meydanlara kırmızı boyalar dökülerek “Bu çığlığı duyun” çağrısı yapıldı.

EYLEM ALMANYA’NIN ÖNDE GELEN ŞEHİRLERİNE YAYILDI

Benzer şekilde afişler Leipzig, Bielefeld, Münih, Hannover, Tübingen, Celle ve Bonn gibi kentlerde de asıldığı öğrenildi. Aktivistler ayrıca gün boyu asılan afişlerin fotoğrafları da çekilerek “#7000gegenIsolation” isimli hashtag ile sosyal medyada paylaştı.

Feminist hareket “Birlikte Mücadele edelim” ve Kürdistan’daki savaşa dikkat çekmen uzun bir süredir çalışmalarda bulunan “Tatort Kurdistan” (Olay Yeri Kürdistan) tarafından organize edilen afiş asma kampanyanın amacı Alman kamuoyunda açlık grevlerine karşı duyarlılığı artırmak ve Berlin yönetimini harekete geçirmek.

Okul, tren istasyonları ve metro durakları gibi kamusal alanların dışında afişler araçlara, bisikletlere, balkonlara ve ağaçlara asılması dikkat çekti. 25 Nisan’ı “eylem günü” ilan Alman aktivistlerin bir süre daha afişler asmaya devam etmeleri bekleniyor.