Almanya ve Finlandiya'da Türk devleti protesto edildi

Almanya'nın Hanau ile Finlandiya'nın Porvoo kentlerinde, Kürtler ve dostları Rojava için alanlara çıktı, Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti.

HANAU
Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı Almanya'nın Hanau şehrinde de bir miting düzenlendi.
Yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, şehir merkezinde bir araya gelerek, YPG-YPJ bayraklarıyla yürümek istedi. Kitle, polis tarafından engellendi. Kürtler, "Katil Türkiye", "Çocuk katili Erdoğan", "Bijî berxwedana Rojava" sloganlarıyla eylemini sürdürdü.

PORVOO
Finlandiya'da başkent Helsinki'nin 52 kilometre kuzeybatısındaki Porvoo kentinde Kürdistanlılar, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgalci saldırılarını protesto etmek bir miting düzenledi.

Finlandiya Ulusal Haber Ajansı Yle'de yayımlanan haberde eylemcilerin, Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını yapan Finlandiya'dan Türk devletinin saldırılarının durdurulması için harekete geçmesini istedikleri belirtildi.

Eylemciler, il merkezindeki meydanda yaptıkları konuşmalarda, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye silah satışlarını tamamen durdurmasını, Türkiye'ye ambargo uygulamasını ve Kuzey Suriye'nin uçuşa yasaklanmasını istedi.

Kürtçe marşların çalındığı eylemde Rojava, Kürdistan, YPG/YPJ bayrakları ile Türkiye'nin işgaline karşı döviz ve pankartlar taşındı.

Yle'nin görüşlerine başvurduğu Finlandiyalılar, Türk devletinin Rojava'da işgalinin son bulmasını ve Türkiye'ye boykot uygulanmasını istedi.