Anvers ve Den Haag'daki açlık grevleri tamamlandı

Belçika’nın Anvers (Antwerpen) kenti ile Hollanda'nın Den Haag kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlatılan açlık grevleri Pazar günü sonlandırıldı.

ANVERS: Anvers'te 8 Aralık'ta açlık grevine giren eylemciler bir basın açıklaması ile açlık grevine son verdiler. Grup adına yapılan açıklamada, açlık grevi sona erse de sonuç alana kadar eylemlerin devam edeceği vurgulandı.

Kürt halkı üzerinde büyük bir komplonun tezgahlandığını ifade eden grevciler, 20 yıl önce Öcalan’ın esaretine yol açan komplonun, bugün ABD’nin üç PKK yöneticisinin başına ödül koymasıyla devam ettiğine dikkat çektiler.

Bunun akabinde Şengal ve Maxmur’a geçen hafta Türk devleti tarafından saldırı düzenlendiğini ifade eden eylemciler, “direniş gerekli” dedi.

Grevciler, “Eğer ulusal birlik içerisinde cevap veremezsek , düşman sonuç almaya çalışacaktır” diye ekledi.

Basın açıklamasını sloganlar ile sonlandıran grup, ardından bir halk toplantısı düzenledi. Eylemciler son olarak, bu Pazartesi günü Strasbourg'da başlatılacak süresiz dönüşümsüz açlık grevine güçlü destek çağrısında bulundu.

DEN HAAG: Benzer şekilde Hollanda’nın Den Haag kentindeki açlık grevi de sona erdirildi. Bu açlık grevi, 1 Aralık’ta başlatılmıştı.

Pazar günü düzenlenen bir halk toplantısıyla eylemin sonlandırıldığı açıklandı. Eylemciler adına bir konuşma yapan DEMNED Eş Başkanı Engin Yurtsever ve PYD Hollanda temsilcisi Züheyr Efrîn, bundan böyle Strasbourg’daki açlık grevini desteklemek için eylemlerde bulunacaklarını bildirdi.