AP Adayı İncir'den İsveç'teki eylemcilere ziyaret

Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday olan Evin İncir, İsveç'te tecride karşı açlık grevinde olan eylemcileri ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu'na seçilmesi beklenen Evin İncir, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için Stockholm'de açlık grevini sürdüren eylemcileri ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu'nun Mayıs ayında yapılacak  seçimlerinde Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nden 5. sıradan aday olan İncir, eylemcilerle teker teker tokalaşıp mücadelelerinde başarılar diledikten sonra bir konuşma yaptı.  

Partilerinin Kürt halkı ve HDP ile dayanışma içinde olduğunu hatırlatan İncir, Erdoğan ve AKP faşist ittifakının gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve Kürt halkına saldırılarını eleştirdi. Avrupa Parlamentosu'na seçilmesi durumunda Türkiye ve Kürdistan'da gerçekleşen hak ihlalleri ve katliamları parlamentonun gündemine getireceğini söyledi.

Göteborg, Malmö, Halmstad ve Helsingborg'den gelerek Pazartesi günü açlık grevine başlayan Kürdistanlılar ve dostları, Odenplan Meydanı'nda kurdukları çadırda tecridi yazılı ve sözlü olarak teşhir ediyor ve İsveç kamuoyuna duyarlı olma çağrılarında bulunuyor.

Eylemcileri temsilen 3 kişiden oluşan bir heyet, İsveç Parlamentosu'nda soykırımın 104. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

'MEYDANLARA ÇIKALIM, ÖNDERLİĞİMİZİ SAHİPLENELİM'

ANF'ye açıklamalarda bulunan eylemcilerden Zilan Bütün, 20 yıldır Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin onun şahsında başta Kürt halkı olmak üzere gençlik, kadınlar ve tüm dünya halklarına uygulanan bir tecrit olduğunu söyledi. Bütün, Kürdistanlı gençlere meydanlara çıkarak Önderlerini sahiplenmeleri çağrısı yaptı.

Skåne Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferman Siverek, Öcalan'a yönelik tecridin kırılmasının Türkiye'deki siyasi atmosferin yumuşamasına da yol açacağını söyledi.

"Tecrit bir insanlık suçudur. Bireylere uygulanamaz. Halka malolmuş bir irade olan Öcalan üzerinde ise hiç uygulanamaz” şeklinde konuşan Siverek, Kürt halkının, iradesinin tecrit altında tutulmasını kabul etmediğine vurgu yaptı.