AP önünde tecride karşı oturma eylemi sürüyor

Tecridin kırılması amacıyla AP önünde sürdürülen oturma eylemi, dördüncü gününde devam ediyor. 

Fransa’nın Strasbourg kentinde tecride karşı devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 123'üncü gününde. 25 Mart tarihinde Avrupa Parlamentosu önündeki bir haftalık açlık grevi ile başlayan kitlesel eylemler ise dördüncü haftasına girdi. Açlık grevi sonrası, oturma eylemi şeklinde devam eden eylem dördüncü haftasını geride bırakmak üzere.

'DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ'

AP önünde devam eden oturma eylemine, Avrupa'nın birçok ülkesinden katılım sağlayanlar, saat 10.00 da bir araya geldi. Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem, gün boyu çeşitli etkinliklerle saat 17.00 e kadar devam edecek.

Saygı duruşu sonrası ise katılımcılar bir yürüyüş düzenledi. Eylemciler sloganlarla, Avrupa kurumlarının sessizliğini protesto ederek, çözüm için bir an önce harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Etkinlikler çerçevesinde eylemciler, alanda bedenlerinden “Öcalan” yazdı, "Kürt halkının her bedeni, Önderliğinin hücresidir” mesajı verildi.

'ÖCALAN KİLİT ÖNEMDE'

AP oturumları haftasında gerçekleşen eylemde; bildiri ve anonsla, tecrit ve tecridin kırılması amacıyla devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Bildiride, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın barış ve demokrasi için kilit önemde olduğuna dikkat çekilirken, Türk devletinin saldırılarına değiniliyor. Bildiride, tecridin kırılmasının, demokrasi ve özgürlüklerin önünü açacağı belirtiliyor.

'TUTSAKLAR ÖLÜM SINIRINDA'

Cezaevlerinde 7 bin tutsağın açlık grevinde olduğu da vurgulanarak, "Durumları kritik aşamayı çoktan geçti" uyarısı yapılıyor ve sessiz kalan Avrupa kurumlarının sorumluluğuna dikkat çekiliyor.

AP, AK ve CPT gibi kurumların Avrupa halklarının büyük bedeller vererek oluşturduğu kurumlar olduğuna değinilerek, bu kurumların insanlık suçuna sessiz kalmasına tepki gösterildi.

TJK-E ve KCDK-E'nin koordine ettiği ve her hafta cuma gününe kadar devam eden eylem, Fransa'nın Alcase bölgesindeki, Vendredi Saint (Kutsal Cuma) dini bayramı nedeniyle, bugün sona erecek. Dört günlük tatil dolayısıyla önümüzdeki hafta Salı günü başlayacak eylemin 1 Mayıs’a kadar sürmesi bekleniyor.