AP önündeki eylemde tiyatro oyunu: Sessizlik öldürür!

Avrupa Parlamentosu önünde tecride karşı oturma eylemi 4'üncü haftasında devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Avrupa Parlamentosu (AP) önünde başlatılan eylem 2. gününde.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından düzenlenen eyleme Avrupa'da yaşayan Kürt halkı kitlesel şekilde katıldı. Eylemde AK ve CPT’ye, tecridin kaldırılması için adım atma çağrısında bulunuldu.

KÜLTÜR KOMİTESİNDEN TİYATRO OYUNU

AP önünde gerçekleştirilen oturma eyleminin ikinci gününde, gençlerin oluşturduğu Kültür Komitesi bir tiyatro oyunu sergiledi. Dördüncü haftasında devam eden eylemdeki tiyatro ile tecridin kırılması amacıyla Almanya’da bedenini ateşe veren Uğur Şakar ile cezaevlerinde fedai eylem gerçekleştiren siyasi tutsakların, sessizliği kırmak amacıyla eylem gerçekleştirdikleri betimlendi. Oyunda, yeni ölümlerin gerçekleşmemesi için Kürt halkının acilen ayağa kalkması gerektiğine dikkat çekildi.

SESSİZLİK PROTESTO EDİLDİ

Eylem katılımcılarının duygusal anlar yaşadığı tiyatro gösteriminde, sessizliğin ölümlere neden olduğu vurgulanarak, Avrupa kurumlarının eylemlere karşı üç maymunu oynadığı belirtildi.

Daha sonra TEV-ÇAND üyesi sanatçıların devrim stranlarını seslendirdiği eylem, saat 17.00 de sona erecek.