Atina’da 5 günlük çadır eylemi

Başkent Atina’da Türk devletinin kimyasal saldırılarını teşhir etmek ve PKK yasağına karşı imza toplamak amacıyla 5 günlük çadır eylemi başlatıldı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı kimyasal silah saldırıları ve yürüttüğü diğer kirli savaş politikalarını teşhir etmek için 5 gün sürecek çadır eylemi başlatıldı.

Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve TCŞ öncülüğünde Akademiya meydanında başlatılan çadır eyleminin ilk gününde PKK ve KCK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin yanı sıra kimyasal silah kullanımını teşhir eden dövizler ve pankartlar asıldı.

Eylem boyunca ayrıca PKK’nin terör listesinden çıkarılması için de imza toplandı ve çevreden geçen halka, Türk devletinin savaş suçlarını ve gerillanın direnişini anlatan İngilizce ve Yunanca bildiriler dağıtıldı.

Başta Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahları Önleme Örgütü OPCW olmak üzere tüm uluslararası kurumlara suça ortak olmama ve TC devleti üzerindeki desteğin çekilmesi çağrısı yapıldı.

Çadır eylemi 5 gün boyunca devam edecek.