Atina’da gerilla Celil Gökdemir anıldı

Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) üyeleri, 1992 yılında Ardahan’da şehit düşen gerilla Celil Gökdemir'i ( Küçük Piro), şehadetinin 29’uncu yıl dönümünde andı.

Gerilla Celil Gökdemir (Küçük Piro), 5 Eylül 1992’de Ardahan'ın Göle ilçesinde şehit düşmüştü. TCŞ, Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerilla için bir anma etkinliği düzenledi.

Anmaya Şehit Aileleri Komitesi, Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri ile şehidin kardeşi Bedreddin Gökdemir katıldı.

Kürdistan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anmanın yapıldığı salona şehit düşen gerillanın fotoğrafları ile HPG ve PKK flamaları asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının da asıldığı salonda, devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Anmada konuşan gerilla Celil Gökdemir’in kardeşi Bedreddin Gökdemir ağabeyinin genç yaşından itibaren hep bir arayış içinde olduğunu belirtirken, onu “hiç yerinde durmayan biri” olarak hatırladığını söyledi.

Gökdemir şöyle anlattı:

"Ben o zaman çok küçüktüm. Hayal meyal hatırlıyorum. Ağabeyim ilk başlarda Kars'ta öğrencilik yıllarında çalışmalara katıldı. Daha sonra İstanbul'a gitti. İstanbul'da da bir süre faaliyet gösteren ağabeyim 1990 yılının bahar ayında partiye katılıyor. Ağabeyim Akif Yılmaz'ın akrabamız olmasından da kaynaklı şehit Akif'ten etkilenmişti. Duruşu da, mücadelesi de, şehadeti de şehit Akif gibi onurluca oldu. Ağabeyim Önderlik sahasında bir yıl Önderliğin yanında kalmış. Kendisini Serhat'a gelip çalışma yürütmesi için önermiş. Düşmandan intikam almak için, Serhat'a geliyor. Kahramanca mücadele ediyor. Düşmandan hiç korkmuyordu. Büyük eylemler yaptı alanda. 400-500 kişilik düşman ordusu saldırıya geçmiş ve zafer elde edememişlerdi ve en son kimyasal silahlar kullanılarak şehit edildi. Anısını hep yaşatacağız.”

Anma "Şehid namirin" sloganlarıyla sona erdi.