AvEG-Kon: Newroz’da sokağa, eyleme, Newroz ateşini büyütmeye!

Hiçbir acı, katliam ve zor yönteminin Kürt halkının özgürlük talebini dile getirme kararlılığından geri tutamadığını belirten AvEG-Kon, tüm ilerici ve devrimci güçleri, emperyalistlerin soykırım politikalarına ve savaşlara karşı sokağa çıkmaya çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Newroz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yazılı yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

Ortadoğu halklarının Newroz bayramı bu yıl da başta bölgemiz olmak üzere, tüm dünyada egemenlerin işçi ve emekçilere ezilen halklara karşı saldırılarını Rusya’nın Ukrayna işgaliyle halkların ortak geleceklerinin emperyalistler arası it dalaşının yoğunlaştırdığı bir süreçte karşılanıyor.

Baharın gelişini müjdeleyen Newroz, emperyalizm ve sömürgeci devletlerin yüzyıllara varan gadrine uğramış, her türlü soykırım ve katliamla yaşamak zorunda bırakılmış Kürt halkımız için ise, diriliş ve direnişin günü olarak sembolleşmiştir. Hiçbir acı, katliam ve zor yöntemi, Kürt halkımızın özgürlük talebini, ulusal kurtuluş ve demokratik hak talebini dile getirme kararlılığından ve iradesinden geri tutamamıştır.

Newroz’da ateş olup egemen sömürgeci devletlerin zulüm kalelerini döven Kürt halkı, bugün de haklı mücadelesinden aldığı güçle sömürgecilere karşı baş eğmez yürüyüşüne devam ediyor.

Devrimci tutsaklara yönelik saldırıların devam ettiği süreçte hapishanelerde direnişin adı Newroz ateşi olmuştur.

AvEG-Kon olarak diriliş ve direnişin bayramı 2022 Newroz’unda da tüm Kürt halkımızı, her inanç ve ulusal kökenden göçmen işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimci güçleri, Avrupalı yerli halklardan enternasyonalist dostlarımızı günümüz Dehaqları olan emperyalistler ve sömürgeci gerici-faşist devletlere karşı, onların soykırım ve katliam politikalarına, emperyalist savaşlara karşı sokağa çıkmaya, Newroz ateşini yakmaya çağıyoruz.