Avrupa’da işgale karşı protestolar sürüyor-YENİLENDİ-I

Avrupa’nın kimi kentlerinde Türk devletinin işgaline karşı kamuoyu yaratmak amacıyla ses çıkarıldı. İşgale karşı direnen gerilla ile dayanışmanın ifade edildiği eylemlerde, KDP’ye ihanetten vazgeç, çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletinin KDP desteğiyle gerillaya yönelik başlattığı saldırılarına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar kesintisiz eylemlerini sürdürüyor.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin organizesiyle Duisburg Hauptbahnhof önünde Kürdistan’daki işgal saldırılarına dikkat çekmek için gürültü eylemi yapıldı.
Kadınlar tava, tencereler ve pet şişelere koydukları taşlarla eylem yaparken, tren istasyonunda yolculuk yapmak için gelip gidenler de alkışlarla destek verdi.

 “Bijî berxwedana YJA STAR” pankartı açan aktivistler, Kürdistan’daki savaşı kınayan dövizler taşıdı.
KDP ve işgalci Türk devletine öfkelerini yansıtan kadınlar, Kürdistan gerillasının direnişini selamlayan sloganlar attı.
45 dakika süren gürültü eyleminde, işgal saldırılarını kınayan bildiriyi okudu. Gençler de PKK yasağının kaldırılması için imza topladı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde NAV-DEM Hannover öncülüğünde Türk ordusunun Zap, Avaşîn ve Metîna’ya yönelik başlattığı işgal saldırısı Türk Konsolosluğu önünde düzenlenen mitingle protesto edildi.
Eylemde Almanca bildirilerin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe konuşmalar yapıldı. Hannover Halk Meclisi adına Xoşnav Ata ve Atik Hannover adına Tufan Çiçek konuşma yaptı.
“Katil Erdoğan ve işbirlikçileri, elinizi Kürdistan’dan çekin” pankartı taşındı.

Eylem “Bimre xiyanet” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını Türk Konsolosluğu önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.

AVUSTURYA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Viyana Demokratik Toplum Merkezi'nin organizesi ile Türk devletinin KDP işbirliği ile Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırıları yapılan bir miting ile protesto edildi.

Mitingde Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan Kürt halkının KDP ihanetine ve Türk devletinin işgaline karşı bulundukları her alanda tavrını ortaya koyması istenirken, halk olarak gerillaya her zaman sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. KDP'ye de bir an önce ihanet çizgisinden vazgeçme çağrısı yapıldı.

KREFELD

Almanya’nın Krefeld kentinde Kürdistanlılar ve dostlarının PKK yasağına karşı imza toplamak için her hafta ortaklaşa açtığı stant, miting eylemine dönüştü. Saat 15.00’da bi araya gelen  Die Linke ve Seebrücke aktivistleri, Medya Savunma Alanlarına , Şengal ve Rojava’ya yönelik Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Eyleme Türk faşistleri saldırdı. Kürdistanlılar faşistlerin saldırılarına sloganlarla karşılık verdi.

HAMBURG

Türk devletinin KDP ile ortaklaşa Medya Savunma Alanlarına başlatığı işgal saldırılarını kınamak amacıyla Almanya’nın Hamburg kentinde bir miting düzenlendi.

Hamburg Türk Konsolosluğu önünde yapılan mitinge Kiel’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da katıldı.

Burada bir konuşma yapan kadın hakları aktivisti yazar Anja Flach, işgal ve imha saldırılarının kabul edilemez olduğunu, Kürdistanlıların ve dostlarının saldırılara karşı her zaman mücadele içerisinde olacaklarını, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinin saldırılarla engelenemeyeceğini vurguladı.

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi adına konuşan Hüseyin Amanos da işgal ve imha saldırıları karşısında tüm devrimci hareketlerin Kürt halkının özgürlük mücadelesi yanında yer alması gerektiğini söyledi.

Protesto mitinginde sık sık “Terörist Türkiye”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Miting, cumartesi günü yapılacak kitlesel yürüyüşe katılım çağrısıyla sona erdi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde Türk devletinin KDP’nin işbirliğiyle Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırıları protesto edildi. Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı Kürdistan kurtuluş mücadelesi veren gerillanın yanında olunması gerektiği belirtilen açıklamalarda, "KDP ile birlikte Kürt halkının kazanımlarına saldırılıyor. Yarın değil, hemen şimdi harekete geçelim" çağrısı yapıldı.