Avrupa'da PKK yasağına karşı imza stantları devam ediyor

PKK yasağının kaldırılması amacıyla Avrupa ülkelerinde başlatılan imza kampanyası sürüyor.

PKK’nin terör listesinden çıkarılmasına yönelik başlatılan imza kampanyası için Almanya’nın Frankfurt ile Düsseldorf kentlerinde stant açıldı.

FRANKFURT

Frankfurt’ta kampanyanın ikinci haftasında süren stant eylemi yoğun ilgi gördü, hem Kürdistanlılar hem de Die Linke üyeleri desteklerini ifade etti.

​Frankfurt’ta ikinci haftada devam eden imza standı bugün de yoğun ilgi gördü.

Bu hafta Kürdistan’ın Başûr ve Rojava bölgelerinden Kürdistanlıların katılımının yanı sıra Die Linke üyeleri de katılarak hem destek verdi hem de imza toplama çalışmasına katılacaklarını bildirdi.

Üç saat boyunca açık olan stant eylemi gençlerin yaptıkları müziklerle coşkulu bir şekilde sona erdi.

Meclis eşbaşkanları, bu çalışmayı aynı moral ve coşkuyla her yurtseverin yürütmesi gerektiğini belirterek, özellikle gençlere daha fazla duyarlı olmaları çağrısı yaptı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kenti Shadowplatz’ta YJK-E öncülüğünde açılan stantta çok sayıda imza toplandı.

'PKK'yi yasaklamak, Ortadoğu’da Kürt katliamcılarının ortağı olmaktır" denilen açıklamada, Alman kamuoyuna imza kampanyası çerçevesinde duyarlılık çağrısı yapıldı.

Çok farklı çevrelerce ilgi odağı olan ve dört saat süren imza standı, halaylar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

DORTMUND

Kürt gençlik hareketi Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Tekoşer üyeleri, PKK’nin terör listesinden çıkarılmasına yönelik başlatılan imza kampanyası için Almanya’nın Dortmund kentinde stant açtı.

Dortmund kent merkezinde açılan standa yoğun ilgi gösterildi. “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında açılan stantta çok sayıda imza toplandı. PKK mücadelesine ilişkin bildiriler de dağıtıldı.

Gençler 5 saat boyunca kamuoyuna dönük bilgilendirmeler yaptı, başta gençler olmak üzere tüm yurtseverlere kampanyaya yönelik duyarlılık gösterme çağrısında bulundu.