Avrupa’da tecrit protestoları aralıksız sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma amacıyla Avrupa’da sürüyor.

İsviçre’nin Aarau kentinde Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 63. gününde devam eden açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Sosyalist Parti, Katolik, Protestan Kiliseleri ile yerel radyolarla birer görüşme gerçekleştirildi ve açlık grevinin içeriğine dair dosya sunuldu.

MARSİLYA/MARIGNAN

Fransa’nın Marsilya kentinde açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Marignan’da sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Marignan Meydanı’nda başlayan yürüyüş belediyeye kadar devam etti.

Burada yapılan açıklamada, gençliğin her ne pahasına olursa olsun, her yerde alanlarda olacakları belirtildi. Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na be”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi. Genç kadınlar öncülüğünde yapılan yürüyüş Marxlof Pohlmann semtine kadar sürdü. Yürüyüşte gençler, PKK, KCK ve Öcalan posterlerini açtı. Eylemde havai fişeklerin patlatıldığı eylemde meşaleler de yakıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Tevgera Cîwanên Şoreşger üyeleri açlık grevleri eylemi ile dayanışmak amacıyla sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

Bordeaux Saint-Jean Tren Garı’nda düzenlenen eylemde “Öcalan'a özgürlük” yazılı ve açlık grevleri ile dayanışma amaçlı pankartlar açıldı. Öcalan’ın posterlerinin de taşındığı eylemde sık sık "Öcalan'a özgürlük", "Kahrolsun faşist Türk devleti" ve "Gençlik önder Apo'nun fedaisidir" sloganları atıldı.

Bildirinin okunduğu eylem “Çerxa şoreşe” marşı ile sona erdi.

CARDIFF

Galler’in başkenti Cardiff’te ise açlık grevi eylemcileri ile dayanışmak amacı ile stant açılarak bilgilendirme yapıldı.