Avrupa’daki açlık grevleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Avrupa’daki açlık grevleri devam ediyor.

Hollanda’nın Den Haag kenti ile Almanya’nın Darmstadt kentindeki açlık grevleri devam ediyor.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde açlık grevi 15’inci gününde devam ediyor.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek de verilen eylemde bugün kitlesel bir yürüyüş düzenlendi. Hollandaca ve İngilizce bildirilerin de okunup dağıtıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, “Eylemlerimiz daha da büyüyerek devam edecek” denildi.

DARMSADT

Almanya’nı Darmstadt kentinde başlayan açlık grevi eylemi de devam ediyor. Açlık grevcilerinin de katılımı ile Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıların protesto edildiği bir eylem düzenlendi.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da ise 30 kişinin katılımı ile açlık grevi başlatıldı. 2 gün sürecek açlık grevi eylemi başlarken, Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e saldırılarını protesto edildi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ise on binlerin katıldığı hükümet karşıtı yürüyüşe katılan Kürdistanlılar da PKK’nin sembollerinin yasaklanmasını protesto etti.

Saat 14.00’da Westbahnhof meydanında bir araya gelen on binlerce kişi, geçtiğimiz yıl kurulan hükümetin uygulamalarını protesto eden pankartlar taşıdı.

Eyleme katılan Kürdistanlılar da hükümetin kararını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda hükümetin uygulamalarına karşı kitlenin yoğun bir şekilde eyleme katılmasının hükümete kırmızı kart göstermek anlamına geldiği belirtildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise açlık grevi eylemcileri, eylemlerini insan zinciri ile sonuçlandırdı.

Almanya Parlamentosu önünde düzenlenen eylem saygı duruşu ile başladı.

Tecride dikkat çeken ve Leyla Güven’in başlattığı direnişi aktaran Almanca, Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapıldı.

Parlamento önünde insan zinciri oluşturan kitle sık sık, “Faşist Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın Öcalan”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a barış”, “Terörist Türkiye”, “Biji berxwedana Şengal”, “Biji berxwedana YPG, YPJ” sloganları atıldı.

Eylemde Êzî bayramı da kutlandı.

ABD’nin PKK’nin öncü kadrolarına ilişkin aldığı kararın da protesto edildiği eylemde, Leyla Güven’in direnişi de selamlandı.